Παρών ο Αίολος στο Rhodes Tour

Μετά τον Θράκα Ιππέα που αγωνίστηκε πέρσι στους διεθνείς αγώνες της Ρόδου, φέτος την ελληνική ποδηλασία θα εκπροσωπήσει ο Αίολος με αθλητές από 26 έως 47 ετών, τόσο στο Γκραν Πρι όσο και στον  Γύρο του νησιού τον Μάρτιο. 

Με ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές καλωσορίζουν την ομάδα στους αγώνες: «Οι διοργανωτές των διεθνών αγώνων της Ρόδου θα ήθελαν να καλωσορίσουν για πρώτη φορά τον Ποδηλατικό  Όμιλο Αίολο, ο οποίος είναι ο πρώτος ερασιτεχνικός σύλλογος στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από χομπίστες ποδηλάτες με τη μορφή club. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι η ομάδα πρόκειται να οργανώσει επίσης προπονητικό καμπ στις αρχές Φεβρουαρίου στη Ρόδο!

Ο Αίολος ιδρύθηκε το 2009, με στόχο οι αθλητές του να μπορούν να συναγωνιστούν σε κάθε επίπεδο, σωματεία και ομάδες που έχουν την κλασική δομή των συλλόγων, ενώ αποτελείται από καθαρά ερασιτέχνες ποδηλάτες, μερικές φορές με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο ερασιτέχνης ποδηλάτης του Αίολου μπορεί να είναι είτε πατέρας, είτε εργαζόμενος που ανακάλυψε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της ποδηλασίας αλλά και ακόμη πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης από διαφορετικά αθλήματα.

Είναι περήφανοι για τα αγωνιστικά τους αποτελέσματα, αλλά εξακολουθούν να είναι ταπεινοί και να μην ξεχνούν από πού ξεκίνησαν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προπονήσεις τους είναι πάντα ανοικτές και κάθε ποδηλάτης οποιουδήποτε επιπέδου είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Από τον αθλητή μέχρι τον αρχάριο. Δεν δημιουργούν μόνο νικητές, προωθούν επίσης την κουλτούρα της ποδηλασίας, ώστε οι προπονήσεις να είναι διασκεδαστικές, ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Το 2018, ήταν η καλύτερη χρονιά τους μέχρι σήμερα με πολλές νίκες σε αγώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο Τοπικό Πρωτάθλημα καθώς και πολλές νίκες στο δεύτερο σκέλος του Αγωνιστικού Προγράμματος που περιλάμβανε όλες τις μεγάλες αναβάσεις στην Ελλάδα.

Στις διεθνείς διοργανώσεις της Ρόδου ο Aίολος θα αγωνιστεί με αθλητές ηλικίας από 26 έως 47 ετών προσπαθώντας να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελληνικό ποδηλατικό ερασιτεχνικό πολιτισμό στη διεθνή ποδηλατική σκηνή».