Δικηγόρος κατηγορείται για απάτη σε βάρος συμπολίτη μας

Δικηγόρος κατηγορείται για απάτη σε βάρος συμπολίτη μας

Δικηγόρος κατηγορείται για απάτη σε βάρος συμπολίτη μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2211 ΦΟΡΕΣ

Τον έπεισε να επενδύσει 600.000 ευρώ στο εξωτερικό

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση δικηγόρου ο οποίος κατηγορείται για απάτη σε βάρος συμπολίτη μας.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε συμπολίτης μας καταγγέλλοντας πως ο κατηγορούμενος τον εξαπάτησε καθώς το χρονικό διάστημα από το 2008 έως και το 2012 τον έπεισε να επενδύσει ποσό τουλάχιστον 600.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα που έλαβε το 2008 ηλεκτρονικά ο συμπολίτης μας, από άγνωστο άτομο το οποίο και του ζητούσε να συνεργαστούν σε επενδυτικά ζητήματα στη Νότιο Αφρική.

Ο συμπολίτης μας δήλωσε ότι ζήτησε από τον νομικό να ερευνήσει την υπόθεση και να τον καθοδηγήσει. Ο δικηγόρος – σύμφωνα με την καταγγελία- του είπε ότι επρόκειτο για επένδυση σε κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχτούν κερδοφόρες και έτσι ο συμπολίτης μας άρχισε να καταθέτει διάφορα ποσά σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, και ειδικότερα σε συνεργάτες του κατηγορούμενου.

Πάντως ο ίδιος αναφέρει στην καταγγελία του, πως ο δικηγόρος ένα χρόνο αργότερα του δήλωσε ότι δεν επρόκειτο τελικά για κτηματομεσιτικές υποθέσεις αλλά για άλλου είδους που είχαν να κάνουν με «ξέπλυμα» χρήματος.
Ο κατηγορούμενος τον Ιούνιο του 2017 βρέθηκε ενώπιον του ειδικού Ανακριτή Ρόδου όπου και συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων είπε πως το 2004 είχε δανείσει στον συμπολίτη μας ποσό περίπου 181.000 ευρώ για το οποίο προσκόμισε μάλιστα ιδιωτικό συμφωνητικό και συναλλαγματικές και πως τα χρήματα αυτά ήταν που τελικά πήρε πίσω. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στην Αφρική τόνισε ότι καμία σχέση δεν είχε με το αρχικό ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε ο συμπολίτης μας, ότι πράγματι ήρθε σε επαφή με ορισμένα άτομα και όταν διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για επενδύσεις αλλά για «ξέπλυμα» άμεσα ενημέρωσε για την πορεία της υπόθεσης του, τον συμπολίτη μας όμως εκείνος συνέχισε να αποστέλλει χρήματα έως το 2012 οπότε και αντιλήφθηκε πως τίποτα δεν επρόκειτο να προχωρήσει.

Ως εκ τούτου είχε τονίσει ο κατηγορούμενος, δεν υπήρξε η παραμικρή εξαπάτηση από πλευράς του σε βάρος του μηνυτή του.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάτι που προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Φεβρουαρίου 2019.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας