Διαγραμμίσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Ρόδου

Διαγραμμίσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Ρόδου

Διαγραμμίσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1957 ΦΟΡΕΣ

Σε επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας, θα αναδειχτεί ο ανάδοχος του έργου που θα αναλάβει τη διαγράμμιση του κεντρικού οδικού δικτύου στο νησί της Ρόδου, καθώς τα μέλη της επιτροπής την Παρασκευή στην προγραμματισμένη συνεδρίασή της θα ασχοληθούν με το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού αυτού.

Όπως δήλωσε χτες ο πρόεδρος της επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής στις 25 του μήνα «ο διαγωνισμός για το έργο είναι σε εξέλιξη και αφορά τη διαγράμμιση όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου.

Είναι το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, υπάρχει και τρίτο στάδιο όπως ορίζει ο νόμος και η διαδικασία και μάλιστα στην επόμενη οικονομική επιτροπή θα έχουμε τον ανάδοχο που θα προκύψει από αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία».

Μάλιστα με δεδομένο ότι ο χρόνος περνά και μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, θα έχει αρχίσει και η τουριστική περίοδος, ο κ. Ζαννετίδης υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες καθώς δεν μπορούμε να καταργήσουμε τη νομοθεσία για να γίνονται τα έργα γρηγορότερα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε το γράμμα του νόμου προκειμένου ο ανάδοχος που θα εγκατασταθεί να μην έχει πρόβλημα να πληρωθεί και το έργο να εκτελεστεί χωρίς εμπόδια».

Όπως έκανε γνωστό όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία θα αποσταλεί ο φάκελος στο ελεγκτικό συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας και προσυμβατικό έλεγχο όπως γίνεται κάθε φορά σε κάθε διαγωνισμό για έργα τέτοιων προϋπολογισμών κάτι που τηρείται υποχρεωτικά. Δεν μπορούμε όπως είπε να καταργήσουμε αυτές τις διαδικασίες και να εγκαταστήσουμε τον ανάδοχο αν δεν τις τηρήσουμε.

Σε ερώτηση για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις διαγραμμίσεις απάντησε: «Έχουμε προβλέψει σε αυτή την προκήρυξη τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν τα οποία θα έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από όσα έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα. Είναι υλικά που αντέχουν στο χρόνο πολύ περισσότερο από αυτά που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα».

Σημειώνεται ότι το έργο θα αφορά συγκεκριμένα «την επαναδιαγράμμιση οδοστρώματος εθνικού οδικού δικτύου και επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Ρόδου» προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ.

Η τεχνική μελέτη αφορά στην επαναδιαγράμμιση του οδοστρώματος δηλαδή στη συντήρηση μέσω ανακατασκευής των φθαρμένων διαγραμμίσεων του υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων αλλά και της ασφάλειας των πεζών.

Στις επαναδιαγραμμίσεις που θα εκτελεστούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, oι κατά μήκος οδού διαγραμμίσεις (συνεχείς ή διακεκομμένες διαμήκεις γραμμές καθώς και οριογραμμές οδοστρώματος), oι ειδικές διαγραμμίσεις κόμβων (ραβδώσεις διαβάσεων πεζών, γραμμή διακοπής πορείας, βέλη καθοδήγησης), oι ειδικές διαγραμμίσεις σε συμβολές ή διαχωρισμούς οδοστρωμάτων (λοχίες, λοξές γραμμές τύπου ‘’zebra” κλπ), oι διαγραμμίσεις κατά μήκος λωρίδων επιτάχυνσης και επιβράδυνσης καθώς και οι λοξές διαγραμμίσεις για τμήματα οδοστρώματος στα οποία απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων. Ο ανάδοχος θα πρέπει να εκτελέσει το έργο μέσα σε διάστημα 12 μηνών από τη μέρα που θα υπογράψει τη σύμβαση.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Ν. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%