«Βίζιτα κάνεις αν δεν θέλεις  να δουλέψεις…»!

Και ξαφνικά θέματα που ήταν πάντα γνωστά και που συμβαίνουν παντού, όλοι τα συζητούν δείχνοντας τη Ρόδο!

Σε κανάλια, σε κουβέντες, λες και μας την είχαν στημένη για να μας δείξουν με το δάχτυλο!

Η αλήθεια όμως είναι  πώς και στη Ρόδο, όπως δυστυχώς και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμβαίνει όταν κάποιες κοπέλες (ελάχιστες) δεν έχουν λεφτά και δεν θέλουν να δουλέψουν, να καταφεύγουν σε άλλους τρόπους για να τα εξασφαλίσουν!

Η Ματίνα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ήρθε από άλλο μέρος της Ελλάδας, στο 3ο έτος σήμερα μιλάει γι αυτό.

ΕΡ. Υπάρχουν φοιτήτριες στη Ρόδο που κάνουν βίζιτα;
Παντού υπάρχουν, σ΄ όλες τις περιοχές, απλά εδώ υπάρχει ακόμα και πλούτος επομένως, ναι, γίνεται, το έχω ψάξει, όλοι το ξέρουν.

ΕΡ. Τι γίνεται δηλαδή, τι ξέρουν όλοι;
Κοιτάξτε να δείτε εμένα οι γονείς μου, βάζουν το ενοίκιο απευθείας  στην τράπεζα στον ιδιοκτήτη και μου στέλνει κι η μάνα μου 200 ευρώ για να περάσω το μήνα. Κάνω οικονομία και μου φτάνουνε. Μπορεί σ΄ άλλη κοπέλα να μη φτάνουν ή μπορεί να μην της στέλνουν καν αυτά τα 200. Τότε ή θα δουλέψει, θα κάνει μπέιμπι σίτινγκ, θα δώσει φυλλάδια ή σε καφετέρια, σε ξενοδοχείο οπουδήποτε ή θα πάει σ΄ αυτό. Υπάρχουν κοπέλες που κάνουν αυτό.

ΕΡ. Εσύ θα το έκανες;
Εγώ θα προτιμούσα να δώσω ναρκωτικά παρά αυτό. Είναι και να το αντέχεις. Άλλες το αντέχουν. Δεν τις ενδιαφέρει ποιος, αλλά πόσα λεφτά θα πέσουν ανάλογα μ΄ αυτό που προσφέρουν.

ΕΡ. Και τι λεφτά πέφτουν;
Από 50 ευρώ και πάνω. Μπορεί μία κοπέλα να βγάλει και 1.000 ευρώ την ημέρα.

ΕΡ. Αλλάζει η συμπεριφορά αυτής της κοπέλας, μπορείτε να το καταλάβετε εσείς;
Η κολλητή της μπορεί να καταλάβει τι κάνει και την κόβει, δεν θέλει να την πάρει η μπάλα. Και βέβαια αυτά συζητιούνται γενικά. Έχει καινούργια ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κάποιες στέλνουν δώρα και στις οικογένειές τους, στέλνουν λεφτά, λέγοντας ότι εδώ εργάζονται κανονικά. Αλλά αυτά συμβαίνουν παντού όπου υπάρχει χρήμα.

ΕΡ. Το κάνουν για λίγο, για να βγουν από μια δύσκολη κατάσταση ή συνεχίζουν;
Αυτό είναι όπως τα ναρκωτικά. Αν σ΄ αρέσει το χρήμα που γι αυτό έχεις μπει και πέφτει το χρήμα, δεν φεύγεις εύκολα.

ΕΡ. Πώς βρίσκουν τους πελάτες;
Υπάρχουν διάφορα, όπως λένε, που μπορούν να απευθυνθούν ενώ μπορεί  να κάνουν πεζοδρόμιο ή από φίλο σε φίλο.

ΕΡ. Πεζοδρόμιο πού κάνουν;
Είναι γνωστά κάποια σημεία. Εγώ είμαι στο 3ο έτος εδώ και ξέρω ας πούμε ότι σταθερά γίνεται πιάτσα δίπλα σε μια εκκλησία! Εκεί είναι χρόνια και συνεχίζεται.

ΕΡ. Και πού πάνε μετά;
Συνήθως σε ξενοδοχείο, στο σπίτι τους ποτέ για να μην κινήσουν υποψίες στους γύρω.

ΕΡ. Στο πανεπιστήμιο πώς είναι αυτά τα κορίτσια, παρακολουθούν, περνάνε τα μαθήματα;
Ανάλογα με το πώς το βλέπει η κάθε μία. Κάποιες τα περνάνε κανονικά.

ΕΡ. Τις ενδιαφέρει αν ξέρουν οι άλλοι;
Κάποιες έχουν και τουπέ, κοιτούν το τώρα. Μπροστά τους δεν βλέπουν κανέναν.

ΕΡ. Λες ότι εσένα σου φτάνουν τα 200 ευρώ για να περάσεις το μήνα κάνοντας οικονομία. Στις άλλες γιατί δεν φτάνουν;
Κοιτάξτε εγώ όταν ήρθα στη Ρόδο ήμασταν πέντε κοπέλες που ήρθαμε, μαζί. Μαζευόμασταν σ΄ ένα σπίτι για να πιούμε εκεί τη μπίρα μας πιο οικονομικά ή τα ποτά μας τέλος πάντων. Άλλες κοπέλες στις 12 του μήνα δεν είχαν άλλα λεφτά γιατί έβγαιναν στα μπαρ. Φεύγουμε από τα σπίτια μας όπου κουμάντο κάνουν οι γονείς και πηγαίνουμε σ΄ ένα άλλο μέρος όπου αποφασίζουμε εμείς. Είναι πώς το σκέφτεσαι,  και τι βάσεις έχεις.

ΕΡ. Από την οικογένεια εννοείς;
Αν είσαι 13 χρονών και ντύνεσαι, βάφεσαι, βγαίνεις στο μπαρ και φαίνεσαι 20 τότε ξεκινάς πολύ νωρίς και δεν έχεις την ωριμότητα να το χειριστείς. Σήμερα πολλά κορίτσια ξεκινούν από πάρα πολύ νωρίς. Μπορεί να  φύγουν από το σπίτι ντυμένα αλλιώς και να πάνε στο σπίτι της φίλης τους όπου οι γονείς της μπορεί να έχουν δώσει μεγαλύτερες ελευθερίες, να ντυθούν εκεί αλλιώς, και να τα βγάλουν όλα έξω. Πρέπει να το παρακολουθούν αυτό οι γονείς και γενικά να μιλούν με τα παιδιά τους.