Σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το δήμο Ρόδου ο Σ. Καρίκης

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το δήμο Ρόδου ο κ. Στράτος Καρίκης.

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Πλάζα”, ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στελεχών της παράταξης.  Σε δηλώσεις του στο Sky Ρόδου, ο κ. Καρίκης τόνισε ότι προχωράει με πολύ καλούς ρυθμούς η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, αφού έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να είναι μαζί του 200 άτομα.

«Εμείς πάμε να συγκροτήσουμε πλήρη συνδιασμό. Εξαίρεση ίσως να αποτελέσουν ορισμένες μόνο κοινότητες όπου όμως και εκεί θα έχουμε υποψηφίους μας. Το ψηφοδέλτιο δηλαδή ο συνδυασμός μας εκτιμώ ότι θα έχει «κλειδώσει» μέχρι το Μάρτιο», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή την οποία κατηγόρησε για μηδενικό έργο και τόνισε πως τώρα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές ανακοινώνονται έργα ενώ πριν δεν ακούγονταν τίποτε.

Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αντιδημάρχων ο κ. Καρίκης έκανε λόγο για ακυβερνησία στο Δήμο και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι συνδυάζει τη συμμετοχή στελεχών της στο σχήμα τώρα με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές αργότερα.
«Από το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου ουσιαστικά ο δήμος είναι ακυβέρνητος. Τώρα παρατηρούμε ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση του δήμου με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις εκλογές. Ζητούν δηλαδή από όσους μετάσχουν στο δημοτικό σχήμα τώρα να είναι και υποψήφιοι στις εκλογές αργότερα», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Σε ότι αφορά τον ΠΡΟΤΟΥΡ που έχει καταρρεύσει ο κ. Καρίκης επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή. «Έχει ευθύνες ο δήμος για την κατάρρευση του ΠΡΟΤΟΥΡ.  Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να συσταθεί ένα νέο νομικό πρόσωπο στο οποίο θα μετέχουν άπαντες, δηλαδή όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, ο Δήμος η Περιφέρεια και το ΕΒΕΔ με τους συλλόγους που τελούν υπό την ευθύνη του», ξεκαθάρισε ο κ. Καρίκης που αναφέρθηκε και στους τομείς δράσεις του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο οι εκθέσεις.