Λ. Φτακλάκη: «Έχω κάνει τον κύκλο  μου στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Έτοιμη να διεκδικήσει μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και να δώσει τη μάχη για το συμφέρον των νησιών μας, δηλώνει η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Φτακλάκη, αποδεχόμενη την πρόταση που της έκανε πρόσφατα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα μιλώντας στον Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ, επεσήμανε ότι έκανε τον κύκλο της στην τοπική αυτοδιοίκηση, και αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα της για τα Δωδεκάνησα από άλλο μετερίζι, αποτελώντας μία ισχυρή φωνή υπεράσπισής τους, ειδικά σήμερα που η νησιωτικότητα πλήττεται από τις αποφάσεις και την πολιτική της κυβέρνησης.

«Ο ροδιακός λαός με τίμησε με την ψήφο του από το 2010 όταν κατέβηκα με το Γιάννη Μαχαιρίδη για πρώτη φορά και με είχε κατατάξει σε πολύ καλή θέση, ενώ και ο ίδιος με τίμησε με τον ορισμό μου ως αντιπεριφερειάρχης σε θέματα τουρισμού και ευρωπαϊκών θεμάτων.

Υπηρέτησα όμως με συνέπεια και σοβαρότητα και ως αντιπολίτευση από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι έκανα έναν κύκλο και έδωσα πράγματα πρόσφερα στον τόπο μου και έβαλα το λιθαράκι μου, αλλά τώρα είναι η ώρα να μπουν καινούρια άτομα…

Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι θα πρέπει να συνεχίσω να δίνω τους αγώνες μου μέσα από άλλο μετερίζι, μου έγινε πρόταση από την πρόεδρο του κινήματος, άλλωστε είμαι μάχιμη στο συγκεκριμένο χώρο του ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΚΙΝΑΛ και έτσι αποδέχτηκα την τιμητική για εμένα πρόσκληση για να δώσω τους αγώνες μου διεκδικώντας μία έδρα στο ελληνικό κοινοβούλιο για να προασπίσω τα νησιά μας και να αποτελέσω μία ισχυρή φωνή» δήλωσε η κ Φτακλάκη και πρόσθεσε επίσης τα εξής:

«Δεσμεύομαι ότι αν εκλεγώ θα δώσω τις μάχες μου για το κοινό συμφέρον ανεξάρτητα από κομματικές επιταγές. Για εμένα πολιτική σημαίνει το κοινό καλό, η προάσπιση των συμφερόντων των νησιών μας, καθώς η νησιωτικότητα παραβλέπεται, άρα λόγω των γνώσεών μου και της εμπειρίας μου, που με έχουν θωρακίσει και μου έχουν δώσει τα κατάλληλα όπλα θα πολεμήσω και θα δουλέψω γι’ αυτό το σκοπό».

Οι συνεδριάσεις του π.σ. και η μητροπολιτική περιφέρεια
Η κ. Φτακλάκη τοποθετήθηκε και στο θέμα διεξαγωγής των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου για το οποίο η περιφερειακή αρχή δέχεται συνεχώς επιθέσεις από παρατάξεις και συμβούλους.
Όπως είπε, το σώμα πρέπει να συνεδριάζει τακτικά, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τη λειτουργία του θεσμού, κάτι που δε γίνεται σήμερα και διέψευσε ότι επί Μαχαιρίδη το περιφερειακό δε συνεδρίαζε τακτικά όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή.

«Ως παράταξη δε σταματήσαμε ποτέ να κάνουμε ποτέ αντιπολίτευση με έναν κόσμιο τρόπο, με επιστολές και επερωτήσεις στα περιφερειακά συμβούλια. Δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε θέσει θέμα και στον πρόεδρο να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του. Είναι γεγονός ότι δε συνεδριάζουμε κάθε μήνα, τουλάχιστον όπως λέει ο Καλλικράτης και έχει παρατηρηθεί να συνεδριάζουμε 9 φορές το χρόνο.

Είναι θέμα του προέδρου να συγκαλέσει το περιφερειακό συμβούλιο… Θεωρώ ότι οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος της περιφερειακής αρχής και καλό θα ήταν αυτό να μη συμβαίνει.

Κατηγορηθήκαμε ότι εμείς δε συνεδριάζαμε επί Γιάννη Μαχαιρίδη, το διαψεύδω γιατί θυμαμαι ότι κάθε μήνα ανελλιπώς είχαμε περιφερειακό συμβούλιο ανεξαρτήτως καιρού και προβλημάτων. Θεωρώ ότι καλώς αναδείχτηκε το θέμα καθώς τα θεσμικά όργανα πρέπει να εφαρμόζουν τουλάχιστον στο ελάχιστο τα προβλεπόμενα για τη λειτουργία του» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φτακλάκη η οποία με την ευκαιρία επανέφερε την πρότασή της για τη δημιουργία μητροπολιτικής περιφέρειας σε όλο το Αιγαίο λέγοντας:

«Είχα καταθέσει μάλιστα και μία πρόταση σε διεθνές συνέδριο και είχε πάει και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε να κάνει με την αλλαγή λειτουργίας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Είναι μία δύσκολη περιφέρεια, η νησιωτικότητα είναι το μείζον θέμα, και αυτό που είχα προτείνει αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, ήταν η ενοποίηση βορείου και νοτίου Αιγαίου, σε μητροπολιτική περιφέρεια με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ώστε να επανέλθουμε στο καθεστώς των νομαρχιών όπου κάθε νομός να έχει μία διοικητική -οικονομική αυτοτέλεια.

Αυτή η μητροπολιτική περιφέρεια θα δίνει απαντήσεις στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα της περιφέρεια με έδρα το Καστελόριζο και στη συνέχεια με τηλεδιάσκεψη θα μπορούσαν να γίνονται τα συμβούλια της περιφέρειας με ένα μικρό σχήμα και ευέλικτο σχήμα».