Η εκδήλωση στο σπίτι των συνταξιούχων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου. Η προσέλευση των συνταξιούχων ήταν μεγάλη. Ήταν ευκαιρία για τους περισσότερους συνταξιούχους να γνωρίσουν το νέο γραφείο του Σωματείου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Γεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη, στο σύντομο χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε όλους στο σπίτι των συνταξιούχων ευχήθηκε ο χώρος να γίνει χώρος συνάντησης και αλληλεγγύης για τα μέλη και φίλους του Σωματείου. Αναφέρθηκε στην ίδρυση του Σωματείου το 2008 στην οποία πρωταγωνίστησε το μέλος Γιάννης Σαρικάς και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στο ξεκίνημα  η προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον Παν. Τάσιο. 

Ανέφερε τις δραστηριότητες του Σωματείου στα δέκα   χρόνια ζωής του: παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Αρχή, στο Δήμο Ρόδου για τα δημοτικά τέλη, στη ΔΕΗ για τα κρυφά χαράτσια των λογαριασμών, διαμαρτυρίες στο Νοσοκομείο και στον ΕΟΠΥΥ.

Θύμισε τις ενημερωτικές περιοδείες του ΔΣ σε χωριά του νησιού και τις διαδηλώσεις που οργάνωσε μόνο του το Σωματείο  ή μαζί με άλλα Σωματεία και Συλλόγους εργαζομένων. Τόνισε τη συνεργασία με το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου,  το Σύλλογο Φαρμακοποιών και των γιατρών ΙΚΑ για θέματα του ΕΟΠΥΥ.  Ενημέρωσε,  τέλος, για την  άρνηση του Δήμου να παραχωρηθεί  χώρος για γραφείο παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Σωματείου, ενώ έκανε σύντομη αναφορά  στα οικονομικά του Σωματείου.

Η πρόεδρος έκλεισε με την ευχή να επικρατήσει η ειρήνη παγκόσμια, γιατί ο πόλεμος φέρνει μόνο φτώχεια, προσφυγιά και δυστυχία.
Η πρόεδρος τόνισε ότι το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοικτό   σε  όλους τους συνταξιούχους που θέλουν να υποστηρίξουν τους αγώνες.