Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Γράφει ο Σπύρος Δρ. Κατσούρης                                                 

Εξοχότατε  Κύριε  Πρόεδρε,
Κατόπιν του μεγαλειώδους Συλλαλητηρίου της Κυριακής (20-1-2019) εις το Σύνταγμα και των επακολουθησάντων αιματηρών επεισοδίων αλλά και της ταυτοχρόνου Αντιδιαδηλώσεως εις τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Έλλην πολίτης μαχόμενος εσαεί δια τα Ιδανικά και τας Αξίας της Πατρίδος μας και σφόδρα αγωνιών δια το μέλλον μας, επιτρέψτε μου να εκφράσω την αγωνίαν μου αυτήν και να ενώσω την φωνήν μου μετ’ άλλων εχεφρόνων Ελλήνων και να διατυπώσω την έκκλησιν-παράκλησιν προς την Υμετέραν Εξοχότητα (την οποίαν εκτιμούσα ιδιαιτέρως ως Καθηγητήν Πανεπιστημίου, όταν ήμουν φοιτητής) και να βοήσω μετά περισσής παρρησίας τούτο:

ΚΥΡΙΕ   ΠΡΟΕΔΡΕ   ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ !

Παραιτηθείτε ΤΩΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ! ΠΑΡΑΥΤΑ! Παραιτηθείτε δια να διασώσετε  και την ιδικήν Σας υστεροφημίαν, αλλά κυρίως την Πατρίδα Ελλάδα! Διότι Κύριε Πρόεδρε , μετά τους αστόχους  χειρισμούς της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ εις το φλέγον εθνικόν θέμα της Μακεδονίας μας, ωθεί με μαθηματικήν ακρίβειαν την πατρίδα μας εις ΝΕΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟΝ(!), όμοιον ή χειρόττερον του 1945-49, την στιγμήν που τα γειτονικά άγρια ισλαμικά λυκόσκυλα ακονίζουν προ καιρού τα αιμοβόρα δόντια τους! Και δεν θέλω εγώ και τα νέα Ελληνόπουλα να ζήσουμε ξανά τις ολέθριες συνέπειες ενός τέτοιου Εμφυλίου.

Οι καιροί ου μενετοί! Δεν αρκεί να μην υπογράψετε και Σεις , όπως και ο Ομόλογός Σας  στην ΠΓΔΜ, την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει να παραιτηθείτε για να οδηγηθεί (με Βουλευτικές Εκλογές) προς εκτόνωσιν το πυρπολούμενον σήμερον κλίμα της μη ομοψυχίας.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η «Συμφωνία» είναι απαράδεκτη από τους Έλληνες αφού:                               

1)Εις τον ΟΗΕ το κρατίδιον αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΝΑΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΝ! Ούτε ως FYROM!

Απλώς αναφέρεται ως «ΜΕΡΟΣ»! (Βλέπ.ΠΡΟΟΙΜΙΟ της Συμφωνίας). Άρα εμείς τους δίνουμε τώρα οντότητα και  με όνομα!!!     

2) Δεν υπήρχε εις τας Προγραμματικάς δηλώσεις και προεκλογικάς δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ η σύναψις Συμφωνίας. Άρα εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό και εις αυτό το θέμα, όπως έπραξε και σε δεκάδες άλλα (Οικονομία, Ε.Ε., Εκκλησία, Κοινωνία κλπ).  

3) Η υπερψήφισις της «Συμφωνίας» στηρίζεται εις ελαχιστους αποστάτας Βουλευτάς άλλων Κομμάτων, αγνώστων προσωπικών σκοπιμοτήτων.

4) Η Ελλάς με την «Συμφωνίαν» αυτήν υποβαθμίζει τον ρόλον της εις την Παγκόσμιαν  Πολιτιστικήν Συνεισφοράν, αφού βάλλεται καίρια ο ιστορικός  και  γεωπολιτικός κορμός της. Μελλοντικώς δε μόνον δεινά και προβλήματα θα προσάψει εις τας επομένας γενεάς, ως συνέβη με Β.’Ηπειρο, Θράκη, Ρωμυλία, Πόντο, Κύπρο, Μικρασία κλπ.

5) Η «Συμφωνία» υποχρεώνει την Ελλάδα να δώσει διέξοδον προς την θάλασσαν εις το «περίκλειστον» κράτος και λιμένα εις την Θεσσαλονίκην(Α13).

6) Επιβάλλει εις την Ελλάδα να αναγνωρίσει τας ανυπάρκτους και διεθνώς πλαστάς εννοίας: «Μακεδονικόν Κράτος», «Μακεδονική Γλώσσα», «Μακεδονική Εθνότητα»! (Α 1 @ β, γ-Α9-14) διά τα οποία γελούν οι ανά την υφήλιον Αρχαιολόγοι! 7) Εν τοσούτον μείζον Εθνικόν θέμα δεν φέρεται προς ψηφισιν από 180 Βουλευτάς (ήτοι των 3/5 του Σώματος αλλά από το ½+1!).

Ούτε φέρεται προς ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από τον Λαό, τον μόνον Κυρίαρχον της Ελληνικής Δημοκρατίας, εις το όνομα του οποίου η Κυβέρνησις και Υμείς ορκίζεσθε!

Μην υποτιμάτε, λοιπόν,   κι Εσείς αυτόν τον περήφανο και προαιώνιον λαόν και μην αγοείτε, ως η Κυβέρνησις Τσίπρα , τας πρωτοφανείς και μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εκατομμυρίων Ελλήνων εις το Σύνταγμα, εις την Θεσ/κην και σε δεκάδες άλλες πόλεις.  Και ως  Ρόδιος Έλλην Σας καλώ:
«ΙΔΟΥ  Η  ΡΟΔΟΣ….»!!!