Νίκη «ανάσα» για την Καλλιθέα στην εκπνοή (φωτορεπορτάζ)

Νίκη «ανάσα» για την Καλλιθέα στην εκπνοή (φωτορεπορτάζ)

Νίκη «ανάσα» για την Καλλιθέα στην εκπνοή (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας σημείωσε σήμερα (27/1) η Καλλιθέα καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας 81-80 του Ικάρου Νέας Σμύρνης και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με μία βαθιά ανάσα που την κρατά ζωντανή στο «κυνήγι» της παραμονής.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο, η Καλλιθέα δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα και παρότι αισθάνθηκε «τάσεις αυτοχειρίας» στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο και μπορεί να περιμένει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Μοναδικό «μελανό» σημείο της αναμέτρησης το διάστρεμμα που υπέστη ο νεαρός Τσακίρης ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο β’ ημίχρονο.

Απίστευτος Παρδακάς

Στο παγωμένο γήπεδο των Καλυθιών, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να «ζεσταθούν», επιτρέποντας στον Ίκαρο να προηγηθεί 1-7 στο 4’ και 4-11 στο 6’. Τα περιφερειακά σουτ ήταν άστοχα, χάθηκαν ακόμη και αρκετές βολές, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στα ντράιβ, με συνέπεια να φορτώσουν από νωρίς τους Εκινέ, Κανύχη, Γυφτάκη και Παρδακά με δύο φάουλ.

Τα σφυρίγματα ήταν πολλά και εκνευριστικά στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Καλλιθέα παραλίγο να παρασυρθεί από αυτόν τον εκνευρισμό, ειδικά όταν η ομάδα της Νέας Σμύρνης άρχισε να ευστοχεί από μακριά με τους Σταμάτη και Διαμαντόπουλο (12-23). Τότε ήρθε η ώρα να πάρει στις πλάτες του το παιχνίδι ο Σταύρος Παρδακάς. Πέτυχε 17 πόντους μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και ήταν ο κύριος λόγος της ανατροπής της Καλλιθέας που μάζεψε τη διαφορά στο -3 (34-37), και ας ήταν σταμπαρισμένος από τον Ίκαρο για να του πάρουν το τέταρτο προσωπικό φάουλ.

Η σκυτάλη στον Παναγιωταράκο

Αυτό που έλειπε από την Καλλιθέα στα περισσότερα από τα ματς που έχασε στις λεπτομέρειες ήταν η επιθετική συνδρομή των υπόλοιπων έμπειρων αθλητών που διαθέτει, όπως ο Παναγιωταράκος ο οποίος είχε αναλάβει την προπόνηση όλη την εβδομάδα εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε ο Χρήστος Μπίλιας. «Σιγοντάροντας» από τον πάγκο αλλά και παίρνοντας προσπάθειες με την είσοδό του στο παρκέ, βοήθησε πολύ την ομάδα του να μείνει μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ίκαρος με πολυφωνία στην επίθεση κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου με διψήφια διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο (44-54) όμως η Καλλιθέα επανήλθε και με τρίποντο του Ματσαμά ισοφάρισε 57-57 στο 29’.

Ο Σκορδάλης που ξέρουμε

Την πιο κατάλληλη στιγμή φώναξε «παρών» ο Γιάννης Σκορδάλης ο οποίος είχε πραγματικά λείψει από την Καλλιθέα στον πρώτο γύρο. Τα φαρμακερά του σουτ επανεμφανίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι και το 58-61 έγινε 66-61 αλλά και 73-64 εν μέσω χειροκροτημάτων. Στο γήπεδο ο κόσμος δεν ήταν πολύς αλλά ζέστανε την ατμόσφαιρα με την παρότρυνσή του.

Όμως αντί η διαφορά να πάει πάνω από τους δέκα πόντους, η Καλλιθέα «κόλλησε» για περίπου πέντε λεπτά, χάνοντας ακόμη και βολές. Ο Ίκαρος ροκάνισε τη διαφορά και με τον Μιχαλόπουλο ανέκτησε το προβάδισμα (73-74) στο 38’. Κάπου εκεί άρχισε η ρουλέτα των βολών, με τους Παρδακά, Παναγιωταράκο κι Εκινέ να έχουν 6/6 και τους παίκτες του Ικάρου 2/6 (79-78 στα 33’’) συν ένα καλάθι του Ανέστη από κλέψιμο.

Στην επίθεση της Καλλιθέας, το σουτ του Εκινέ δέχθηκε το «στοπ» και ο Παρδακάς δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα πριν το «μπρος πίσω». Απέμεναν δέκα δευτερόλεπτα και οι γηπεδούχοι έκαναν γρήγορο φάουλ, με τον Ανέστη να είναι ψύχραιμος για το 79-80. Η Καλλιθέα είχε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα για να εκδηλώσει την επίθεση την οποία ανέλαβε ο Παναγιωταράκος που έκανε το αριστερό ντράιβ κι άφησε την μπάλα στο καλάθι προ των απλωμένων χεριών του αντιπάλου του.

Δεκάλεπτα: 16-23, 34-37(ημιχρ.), 58-61, 81-80

Διαιτητές: Μαρκόπουλος, Ασλανίδης

Καλλιθέα (Μπίλιας): Ματσαμάς 5(1), Τσακίρης, Παναγιωταράκος 19, Γυφτάκης 3(1), Μπιλλιάς, Παρδακάς 29(3), Κανύχης 2, Σκορδάλης 14(4), Εκινέ 9(1).

Ίκαρος Νέας Σμύρνης (Μεγαγιάννης): Χόρτσας 2, Σταμάτης 17(4), Ανέστης 21, Γιαννακόπουλος 6, Μόσορας 5(1), Μιχαλόπουλος 12, Διαμαντόπουλος 13(1), Μπάζιος 4.

Αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής:

ΚΑΠ – ΟΦΗ 60-62

Βούρειος – Ερμής Σχηματαρίου 82-89

Καλλιθέα – Ίκαρος Ν. Σμύρνης 81-80

Άρης Θήβας – Αργοναύτης Ραφήνας 63-82

Λοκρός – Μελίσσια 75-67

Έξω Παναγίτσα – Ζωγράφου 60-71

Δειλινό – Κορωπί 56-74

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!