Έντονες διαμαρτυρίες για διακοπές ρεύματος στη Λέρο

Έντονες διαμαρτυρίες για διακοπές ρεύματος στη Λέρο

Έντονες διαμαρτυρίες για διακοπές ρεύματος στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 231 ΦΟΡΕΣ

Από το Γραφείο Δημάρχου Λέρου γίνεται γνωστό, ότι λόγω πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί από πτώσεις δέντρων, κεραυνών και γενικότερα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο κ, Κόλιας με προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, ενημερώθηκε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση από το υποστελεχωμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ Λέρου.

Υπό τις παρούσες συνθήκες εργασίας, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ εκ μέρους της Λεριακής Κοινωνίας, για τη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν.
Δυστυχώς δεν αξίζει το ίδιο και στον ΔΕΔΔΗΕ, αφού όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι συχνές βλάβες ηλεκτροδότησης βρέξει – δεν βρέξει, τείνουν να γίνουν -αν δεν έχουν γίνει ήδη- άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Λέρου έχει υποβάλλει μηνύσεις για το πρόβλημα αυτό, και το ίδιο θα πράξει και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την απίστευτη κατάσταση και ταλαιπωρία των δημοτών.

Σημειώνεται πως από τις μέχρι σήμερα ενέργειες και πιέσεις του Δήμου Λέρου, έχει εγκριθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χρηματοδότηση 2.640.000 εκ. ευρώ για την πόντιση δύο (2) νέων υποβρυχίων καλωδίων. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη τον Απρίλιο του 2018, και υπενθυμίζουμε προς την ΡΑΕ ότι σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το έργο πρέπει να υλοποιηθεί εντός ενός (1) έτους, δηλαδή, μέσα στους επόμενους τρεις (3) μήνες.

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος και οι κοινωνία της Λέρου αναμένουν την εν λόγω υλοποίηση του έργου στο επόμενο τρίμηνο, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν υλοποιηθεί βάσει χρονοδιαγράμματος, θα απευθυνθούβν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και θα γνωστοποιήσουν το τριτοκοσμικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού μας στο ευρύ κοινό.

Τέλος, ενημερώνουν ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη στις κεραίες αναμετάδοσης τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος DIGEA, καθώς και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αναμένεται το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων