Αντώνης Καμπουράκης: Η Ρόδος πρέπει  να αποκτήσει ξανά την αίγλη της

Είναι η ώρα να δώσουμε ξανά στη Ρόδο μας, κύρος, αίγλη και ποιότητα, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, επισημαίνοντας ότι είναι ώρα το νησί μας να αναπτυχθεί όπως του αξίζει.

Είναι η ώρα για τη Ρόδο, τόνισε ο κ. Καμπουράκης, καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθές ακροατήριο, να πάρει η Ρόδος όσα στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

“Για τα παιδιά μας, γι’ αυτό τον τόπο, που μου έδωσε την περηφάνια, να καμαρώνω που είμαι Ροδίτης, νιώθω το χρέος, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όλο μου το είναι, να αφοσιωθώ στον καθημερινό αγώνα να αλλάξουμε τα πράγματα, και να τελειώσουμε εδώ με τη Ρόδο που μας πληγώνει. Nα ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία. Να προοδεύσουμε ξανά. Και να φτιάξουμε μαζί, το μέλλον μας”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος,  ο Καμπουράκης είπε:
“Όπως όλοι ξέρετε, ΔΕΝ είμαι Επαγγελματίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εγώ ζω από την αγορά.
Εγώ, ΔΕΝ ψάχνω δέκα (10) λόγους για να ΜΗΝ γίνει κάτι, αλλά αντίθετα: τον έναν  καλό λόγο, για να γίνει κάτι.
Να δημιουργηθεί όφελος, για όλους.
Να δημιουργηθούν εισοδήματα.
Να υπάρχει αποτέλεσμα. Με αξιοπρέπεια. Με αξίες. Με ιδανικά. Με την κοινωνία Όρθια.

Έχω μάθει να μη σταματώ την προσπάθεια, αν δεν φτάσω στη λύση.
Εμένα, ΔΕΝ με ενδιαφέρει να γίνω άλλος ένας τροχονόμος συμφερόντων, κι αδιεξόδων.  Να δώσω προοπτική στο νησί μας, θέλω. Λύσεις στα προβλήματά μας.

Γιατί, αυτό ξέρω να κάνω. Είναι η δουλειά μου. Και αυτό προσπάθησα να κάνω, από όπου και αν πέρασα.
Για μένα ο Δήμαρχος, ΔΕΝ είναι για τα καφενεία, τα πανηγύρια και τα τσίπουρα. Είναι για να σχεδιάσει τις λύσεις, και να κάνει έργο, που θα φτάνει σε όλους τους συμπολίτες μας. Σε όλο το νησί μας”, επεσήμανε επίσης ο κ. Καμπουράκης.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Αναφερόμενος στα προβλήματα του νησιού, ο κ. Καμπουράκης τόνισε:
“Ζούμε σε μια Ρόδο πνιγμένη στα σκουπίδια, και στους σκουπιδότοπους. Με σκοτεινούς δρόμους. Με κυκλοφοριακό κομφούζιο, στο κέντρο της πόλης. Με 40 λεπτά την απόσταση «Πόλη-Αεροδρόμιο». Με 30 λεπτά την απόσταση «Ροδίνι-Μαντράκι».

Μια Ρόδο, που φθάσαμε αισίως στο 2019, οι Ροδίτες να λένε το νερό, νεράκι. Και που καρδιοχτυπάμε, για μην μείνουμε από ηλεκτρικό ρεύμα.
Κι αυτή τη Ρόδο, δεν τη ζούμε μόνον εμείς. Τη ζούνε και οι επισκέπτες μας.

Τρέχουμε, κάποιοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας και προβάλλοντας τη Ρόδο. Για να έχουμε κάθε χρόνο τουρισμό, για να έχουμε δουλειές, να έχουμε εισοδήματα, να κάνουν τζίρο τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις, για να καταφέρνουν να επιζήσουν οι Ροδίτες. Και τελικά όταν φτάνουν,  ζουν κι αυτοί την ίδια, μίζερη πραγματικότητα”.

ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ
“Ζούμε σε μια Ρόδο, πολύ κάτω από τις δυνατότητές της. Αφημένη στον "αυτόματο", και στον καθημερινό ηρωισμό, των πολιτών της.
Πολύ σπάνια ένας τόσο προικισμένος τόπος, έχει τέτοια κακή τύχη, εξαιτίας μιας τόσο κακής Τοπικής Διακυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, αυτό μας έχει συμβεί”, τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ
“Ζούμε χρόνια μαρασμού, και οπισθοδρόμησης. Ζούμε τα αδιέξοδα, τα οποία έχει συσσωρεύσει, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ζούμε την αδιαφάνεια, τον ετσιθελισμό, και τη σπατάλη. Ζούμε την αναξιοπιστία στα λόγια, και την ανικανότητα στα έργα. Στα …έργα που άρχισαν ξαφνικά να εξαγγέλλονται, τέσσερις  μήνες, πριν τις εκλογές. Ποιον κοροϊδεύουν, όσοι παριστάνουν τους ταχυδακτυλουργούς, βγάζοντας λαγούς από το καπέλο;

Στο νησί μας, από τη μια είμαστε οι πολλοί, που με τον καθημερινό μόχθο, και με την προσπάθειά μας, ποτίζουμε το δέντρο να ανθίσει, να δώσει καρπούς.
Και από την άλλη, οι λίγοι, οι "ημέτεροι", και οι κολλητοί, που το πριονίζουν συστηματικά, για να ρίχνουν ξύλα στη φωτιά της εξουσίας, που τους ζεσταίνει.

Πότε με κραυγές, και πότε με ψιθύρους, επιχειρούν να θολώσουν τα νερά, να παραπλανήσουν ξανά και ξανά. Να κρατήσουν, τις ζεστές καρέκλες της εξουσίας. Τους φαίνεται, αδιανόητο να τις αποχωριστούν.
Ματαιοπονούν! Αυτό έχω να τους πω σήμερα, από εδώ.  Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής: Βαρεθήκαμε!

Τα δεδομένα άλλαξαν. Η σιωπηλή πλειοψηφία που σας ανεχόταν, έχει αποφασίσει να μιλήσει, και να απαιτήσει! Και θα μιλήσει με την ψήφο της, στις 19 Μαΐου!”

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Τόνισε επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος τα εξής:
“Απευθύνουμε προσκλητήριο, σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Σε κάθε Ροδίτισσα, σε κάθε Ροδίτη, που αγωνιά για το μέλλον.
Απευθύνουμε πρόσκληση στη νεολαία μας, για να γίνει ισότιμο, ισχυρό μέρος, αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Να κάνουμε ένα άλμα «πιο γρήγορο, από τη φθορά», όπως μας λέει ο ποιητής του Αιγαίου, ο Ελύτης.

Μπορούμε να το κάνουμε;
Γίνεται;  
Η απάντησή μας είναι δυνατή, και καθαρή:
Και μπορούμε! Και γίνεται!!!”

Αναφερόμενος στο θέμα των διεκδικήσεων ο κ. Κα-μπουράκης επεσήμανε τα εξής:
“Έχουμε τη δύναμη, να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά. Κι αληθινή ικανότητα διεκδίκησης, δεν σημαίνει "στημένα" ραντεβού σε Υπουργικά Γραφεία, ή στο Δημαρχείο για φωτογραφίες αυταρέσκειας.
Αποτελεσματική διεκδίκηση σημαίνει τεκμηριωμένες απόψεις, από τους καλύτερους συμβούλους της Ρόδου, και της Ελλάδας.

Σημαίνει να έχουμε επιρροή, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στην Αθήνα. Στην Ευρώπη. Να στεκόμαστε, ως ίσος προς ίσο. Να ανοίγουμε τις κλειστές πόρτες. Να τους μιλάμε, και να μας ακούνε. Να βρίσκουμε το δίκιο μας. Να παίρνουμε αποτελέσματα”.

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Είπε επίσης ο κ. Καμπουράκης:
“Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ μπορεί ούτε να αυτοσχεδιάζει με προχειρότητα, ούτε να λειτουργεί σαν κομματάρχης, του περασμένου αιώνα. Το "πέσε πίτα, να σε φάω", που είχαν συνηθίσει οι επαγγελματίες της πολιτικής, ΔΕΝ υπάρχει πλέον. 

Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το στρατηγείο για τη χάραξη ολοκληρωμένων, και συνεκτικών στρατηγικών λύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης. Αξιοποιώντας πλεονεκτήματα, και ευκαιρίες. Σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια, και παρεμβαίνοντας στοχευμένα, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.  Μαζί με εκείνους που τις σχεδιάζουν. Μαζί τους!!! Όχι απέναντί τους. Με κατόπιν εορτής, «τζάμπα μαγκιές»”.

KINHMA ΠΟΛΙΤΩΝ
Δημιουργούμε ένα Κίνημα Πολιτών, που βγαίνει μέσα από την ίδια την κοινωνία.
Ένα κίνημα που βγαίνει μπροστά, με δύναμη και αυτοπεποίθηση, για να δώσει τις λύσεις που τόσα χρόνια καθυστερούν, για να διεκδικήσει, και για να καταστήσει εφικτό και κοντινό, το όραμα, μιας Ρόδου που θα αγαπά, και θα αγαπιέται.
Με πάθος. Από κατοίκους, και επισκέπτες”, είπε επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος.
Αυτόν τον αγώνα είμαστε έτοιμοι να τον δώσουμε με όλη μας τη δύναμη και θα τον κερδίσουμε, τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ. Καμπουράκης.