Ένα διήμερο γεμάτο στίβο στην Κω

Το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου μετά από δέκα σχεδόν χρόνια αναβιώνει στην Κω από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου για όλες τις κατηγορίες ως συνέχεια της φιλοξενίας των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο νησί του Ιπποκράτη στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης στην ΕΑΣ αλλά και η γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών-αθλητριών του 2018.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Ένωσης με τον Δήμο Κω, την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού την 80 ΑΔΤΕ και την BLUE STAR FERRIES με τη  DODEKANISOS SEAWAYS. Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές οριοθετούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο το Σαββατοκύριακο ο δωδεκανησιακός στίβος θα έχει την τιμητική του:

«Η απόφαση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να διοργανώσει στην Κω (το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου) τις χειμερινές του εκδηλώσεις, που συνοψίζονται στο τρίπτυχο:

Ετήσια Γενική Συνέλευση-Αναπτυξιακοί Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου-Ετήσια Αθλητική Γιορτή, ήταν μια οφειλόμενη τιμή στο νησί του Ιπποκράτη, για τη μεγαλειώδη διοργάνωση των 30ών Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου και την παρουσία για ένα τριήμερο στο νησί σχεδόν χιλίων (1.000) αθλητών, συνοδών και φιλάθλων!

Οι αντιπρόσωποι από εννέα σωματεία στίβου, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης, θα βρεθούν στην Κω το βράδυ της Παρασκευής (1/02) για να συμμετάσχουν στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ στις 19:00.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ, εξασφάλισαν τη χορηγία της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω για φιλοξενία των αθλητών-τριών που θα μετακινηθούν και θα βρεθούν στην Κω το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου (1-2/02).

Παράλληλα, με ενέργειες του ΔΟΠΑΒΣ, εξασφαλίστηκε και η σίτισή τους την ημέρα του Σαββάτου (δύο γεύματα) στη Λέσχη Αξιωματικών της 80ης ΑΔΤΕ.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σημαντικός αριθμός αθλουμένων από το νησί της Καλύμνου, αφού μετά από ένα περίπου μήνα θα διεξαχθεί στην Κάλυμνο αγώνας δρόμου επί δημοσίας οδού και οι Καλύμνιοι θα ενισχυθούν, στο επίπεδο συμμετοχής με αθλούμενους από την Κω.

Το πρωί του Σαββάτου (2/02) και με ώρα έναρξης την 10η πρωινή θα διεξαχθούν στο χώρο του Υδροβιότοπου (περιοχή Ψαλίδι) οι Αναπτυξιακοί αγώνες Ανωμάλου Δρόμου σε διάφορες αποστάσεις και ηλικιακές κατηγορίες. Στους αγώνες προσκαλούνται να πάρουν μέρος, εκτός από τους επίσημους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων, μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του νησιού, ελεύθεροι ασκούμενοι, στρατευμένοι και βέβαια οι διαχρονικοί αθλητές του νησιού, που έχουν δημιουργήσει αγωνιστική παράδοση εντός και εκτός των συνόρων του νησιού.

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου και με ώρα έναρξης τις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΚΟS HOTEL η Ετήσια Αθλητική Γιορτή, όπου θα τιμηθούν οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν την περίοδο 2018. Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευθούν, για την υποστήριξη και συμβολή τους στην ανάπτυξη του Δωδεκανησιακού στίβου, οι εκπρόσωποι των δύο ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα (BLUE STAR FERRIES και DODEKANISOS SEAWAYS), η  Ένωση Ξενοδόχων Κω και βεβαίως η 80η ΑΔΤΕ!

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και ο ΔΟΠΑΒΣ επιθυμούν να εκφράσουν και δημόσια την ευαρέσκειά τους προς τον Διοικητή της 80ης ΑΔΤΕ, για τη σημαντική υποστήριξή τους στην οργάνωση της εκδήλωσης με τη παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, έμψυχου δυναμικού, καθώς και της παροχής των γευμάτων στους αθλητές –τριες που θα μετακινηθούν στο νησί την ημέρα του Σαββάτου, την  Ένωση Ξενοδόχων Κω για φιλοξενία των αθλητών-τριών, την BLUE STAR FERRIES και DODEKANISOS SEAWAYS για την προσφορά έκπτωσης στη μετακίνηση».