Για διαρρήξεις και κλοπές κατηγορείται 25χρονος Ροδίτης

Για διαρρήξεις και κλοπές  κατηγορείται 25χρονος Ροδίτης

Για διαρρήξεις και κλοπές κατηγορείται 25χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4408 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα πρόκειται να προσαχθεί στην ανακρίτρια για να απολογηθεί

Πλούσια δράση έχει επιδείξει 25χρονος Ροδίτης, ο οποίος τον τελευταίο μήνα συλλαμβάνεται ανά … δεκαήμερο για διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα της περιοχής μας!

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος εντοπίστηκε στις 8, στις 18 και προχθές στις 28 Ιανουαρίου και σε βάρος του έχουν σχηματιστεί τρεις ξεχωριστές δικογραφίες για διακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα για την τελευταία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και ο 25χρονος κρατείται προκειμένου σήμερα να προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελευταίο διήμερο πριν τη σύλληψή του στις 28 Ιανουαρίου, ο 25χρονος παραβίασε συνολικά πέντε καταστήματα εμπορικά και σίτισης στην πόλη της Ρόδου. Στα τρία από αυτά ο δράστης δεν αφαίρεσε κάτι, αλλά από ένα τουριστικό κατάστημα και ένα εστιατόριο στην Παλιά Πόλη αφαίρεσε το συνολικό ποσό 110 ευρώ.

Οι άλλες περιπτώσεις
Όπως προαναφέραμε, ο 25χρονος διέπραξε και το προηγούμενο διάστημα το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα στις 8 του μήνα εξιχνιάστηκε η υπόθεσή του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για καταστήματα εστίασης, καφετέριες και καφενεία τα οποία διέρρηξε και αφαίρεσε αντικείμενα. Μάλιστα κάποια από αυτά ο δράστης τα είχε επισκεφθεί δύο και τρεις φορές!

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 25χρονου, ενώ ο ίδιος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 48χρονος από την Αθήνα ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, καθώς φέρεται να παρέλαβε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που του έστειλε ο 25χρονος και ήταν κλεμμένος.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος το χρονικό διάστημα από 22.12.2018 έως 04.01.2019 παραβίαζε συστηματικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, καφενεία, επιχειρήσεις εστίασης) και αφαιρούσε κατά περίπτωση χρήματα και αντικείμενα.

Ο δράστης προσήχθηστις 8 Ιανουαρίου 2019 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενος υπέδειξε στους αστυνομικούς τον χώρο αποθήκευσης των κλοπιμαίων και απόκρυψης των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσε, όπου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων-αντικειμένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για να κινηθεί σε βάρος του 25χρονου η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Όμως δέκα ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου 2019 ο 25χρονος εντοπίζεται εκ νέου από τους αστυνομικούς και συλλαμβάνεται για άλλες οχτώ περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Ειδικότερα, ο 25χρονος το χρονικό διάστημα από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου 2019 «άνοιξε» τέσσερα καταστήματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και άλλα τέσσερα στην πόλη του νησιού.

Μετά από καταγγελίες που έγιναν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 400 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Τα χρήματα και το ένα κινητό κατασχέθηκε και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 22 Ιανουαρίου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Ο 25χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, για να συλληφθεί εκ νέου προχθές για νέες πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων.
Ο δράστης για την τελευταία υπόθεση κρατείται και σήμερα θα δώσει για ακόμα μία φορά εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο