Για ασέλγεια σε ανήλικη πρόκειται να δικαστεί 30χρονος στη Ρόδο

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί την επόμενη εβδομάδα κάτοικος Ρόδου ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού στη Χάλκη.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010 σε βάρος του 30χρονου, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας τότε 13 ετών, με αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του κατά την οποία ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης συναναστροφής με την ανήλικη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα φέρονται να έγιναν στις 29 Αυγούστου 2010 στη Χάλκη, όπου ο 30χρονος οδήγησε την ανήλικη σε σκοτεινό σημείο, την  έσπρωξε ξαφνικά σε ένα πεζούλι και την φίλησε στο στόμα, παρά τη θέλησή της.

Στη συνέχεια ο ίδιος φέρεται να έπιασε το χέρι της και να προσπάθησε να το βάλει στα γεννητικά του όργανα ενώ παράλληλα επιχείρησε να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Η ανήλικη όμως αντιστάθηκε και αφού τον έσπρωξε και τον κλώτσησε κατάφερε να ξεφύγει.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο και διατήρησε και τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2017 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον 30χρονο, τον οποίο και καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 30χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 4 Φεβρουαρίου 2019.