Χωρίς γιατρό έμειναν τ’ Απόλλωνα

Έκκληση απευθύνει ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απολλώνων, κ. Βασίλης Πιπέρης, να μεταβαίνει γιατρός από το Κέντρο Υγείας Έμπωνα στο χωριό, τουλάχιστον κάθε δεκαπέντε ημέρες, καθώς εδώ και ενάμιση μήνα έχουν μείνει δίχως τον αγροτικό γιατρό!

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο κ. Πιπέρης, από τότε που έφυγε ο αγροτικός γιατρός από τ’ Απόλλωνα, έχει να επισκεφθεί το χωριό εδώ και ενάμιση μήνα γιατρός από το Κ.Υ. Έμπωνα όπου και υπάγονται.

Παρ’ όλο που έχει διοριστεί καινούργιος αγροτικός γιατρός για το χωριό, ωστόσο ακόμη δεν έχει πάρει εντολή για να έρθει και βρίσκονται στην αναμονή. Το πρόβλημα, όμως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο εστιάζεται κυρίως στους ηλικιωμένους που είναι αρκετοί στο χωριό καθώς το διάστημα αυτό πρέπει να μεταβαίνουν στον Έμπωνα για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους στα βιβλιάρια υγείας, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο.

Σημειώνεται ότι ο αγροτικός γιατρός στ’ Απόλλωνα καλύπτει και τα Πλατάνια αλλά και την περιοχή Ελεούσας-Διμυλιάς.

Εκείνο που ζητά ο κ. Πιπέρης είναι να επισκέπτεται το χωριό αγροτικός γιατρός τουλάχιστον κάθε δεκαπέντε ημέρες ώστε να γίνεται η συνταγογράφηση των βιβλιαρίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρμόδιοι από το Κ.Υ. Έμπωνα δήλωσαν αδυναμία να στείλουν γιατρό επειδή δεν υπάρχει επάρκεια γιατρών και εκεί.

Αναρωτιέται ωστόσο ο ίδιος μήπως θα πρέπει να συγκεντρώνει πάλι τα βιβλιάρια των ηλικιωμένων και να τα στέλνει στον Έμπωνα με υπάλληλο του Δήμου όπως έκανε παλαιότερα!..