Δέκα νέα έργα θα  δημοπρατήσει η περιφέρεια

Δέκα νέα έργα, στην πλειοψηφία τους οδικά, συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να δημοπρατήσει μέσα στον επόμενο μήνα η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ενώ η ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων τους θα γίνει το Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χτες γύρω από το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας ο σύμβουλος του περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Σάκης Στάγκας, οι διαγωνισμοί θα γίνουν ηλεκτρονικά, θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα.
Μάλιστα ευχαρίστησε και δημόσια τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας για το έργο τους και τόνισε ότι οι προσφορές που θα κατατεθούν θα ανοίξουν μετά την 1η Μαρτίου για την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων.

Τα έργα αυτά που αφορούν διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου είναι τα εξής:
- «Εργασίες συντήρησης του ΚΤΕΟ Ρόδου», προϋπολογισμού 181.000 ευρώ
- «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου στη Νίσυρο» προϋπολογισμού 174.000 ευρώ

- Αποκατάσταση βλαβών επαρχιακής οδού Κως-Κέφαλος» προϋπολογισμού 205.000 ευρώ
- «Αποκατάσταση βλαβών επαρχιακής οδού Κως –Θέρμα» προϋπολογισμού 225.000 ευρώ

- «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου  δυτικού άξονα νήσου Ρόδου» προϋπολογισμού 900.000 ευρώ
- «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου από συμβολή επαρχιακής οδού Ρόδου-Καλυθιές προς Κοσκινού έως κόμβο εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου περιοχή Euromedica»προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

- «Συντήρηση οδών από κεντρικό λιμάνι προς πλατεία Παναγιάς προς Μανδράκι και προς αεροδρόμιο δήμου Μεγίστης» προϋπολογισμού 619.938 ευρώ
- «Σήμανση, ασφάλιση οδικού δικτύου Καρπάθου-Κάσου» προϋπολογισμού 1.415.000 ευρώ

- «Αντικατάσταση λόγω ατυχημάτων και φθαρμένων στηθαίων οδοποιίας και κιγκλιδωμάτων τεχνικών έργων νήσου Ρόδου» προϋπολογισμού 198.000 ευρώ
- «Κατασκευή προβλήτας στη νήσο Στρογγύλη» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη και για τα μικρά νησιά και ειδικότερα:

- Για τη Χάλκη: Εκεί προχωρά με καλούς ρυθμούς το αποχετευτικό με ποσό περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτήσεις και η μελέτη που αφορά την ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού στα όρια του οικισμού μέχρι την παραλία Κάνια. Θα δημοπρατηθεί με το ποσό των 296.760 ευρώ.

- Για την Τήλο: βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής του μουσείου σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού της τάξης των 2.400.000 ευρώ. Προβλέπεται επίσης και η επισκευή της μονής του αγίου Παντελεήμονα. Παράλληλα προβλέπεται η συντήρηση του οδικού άξονα στην περιοχή Λέθρα στα Λειβάδια έργο της τάξης των 500.000 ευρώ ενώ μετά από εισηγήσεις όλων των φορέων θα γίνει ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού από τη δημοτική οδοποιία προς το επαρχιακό δίκτυο που φτάνει μέχρι το παλιό χωριό με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ.

- Για τη Σύμη: έχει υπογραφεί η σύμβαση από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για την ανακατασκευή του γηπέδου της Σύμης που καταστράφηκε από την πλημμύρα, έργο της τάξης των 512.000 ευρώ. Έχει σταλεί επίσης στη διαχειριστική αρχή το έργο «αποχετευτικό αστικών λυμάτων» για την αποχέτευση της Σύμης της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα εκκρεμεί η ασφαλτόστρωση ύψους 2 εκ. ευρώ από Σύμη προς Πέδι, Γιαλό προς παλιό χωριό και Σύμη προς Πανορμίτη της τάξης των 2.000.000 ευρώ.