Η Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού απο τον όμιλο Cine- Εκπαίδευση

Ο Όμιλος «Cine-Εκπαίδευση» δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου  με πρωτοβουλία, κυρίως, ομάδας εκπαιδευτικών Α' βάθμιας & Β' βάθμιας Εκπαίδευσης. Αξιοποιώντας την πλούσια παρακαταθήκη κινηματογραφικών δράσεων στο νησί μας (διεθνές φεστιβάλ ecofilms, παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα ecokids, πολυποίκιλες δράσεις της  Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «Θέασις», Cine-Science του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων συλλογικοτήτων). 

Στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων με άξονα τα οπτικοαουστικά μέσα στην εκπαίδευση και την κινηματογραφική παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτού του βασικού άξονα cine-δράσεων του Ομίλου, διοργανώνεται  Κύκλος Μαθημάτων Κινηματογραφικής Παιδείας με γενικό θεματικό τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ». Εμπνευστής και εισηγητής  αυτής της δράσης του Ομίλου θα είναι ο  Giacomo Martini, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου, συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Τμήμα Μουσικής και Τεχνών, βαθύς γνώστης και του ελληνικού κινηματογράφου.

 Τα κινηματογραφικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο φιλόξενο χώρο του  Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Π.Τ.Δ.Ε. της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του  Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 29, 30,  31 Ιανουαρίου, και  2 Φεβρουαρίου 2019.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σήμερα στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ θα προβληθεί η ταινία του Αλέξη Δαμιανού, «ΕΥΔΟΚΙΑ», την οποία θα προλογίσει και θα παρουσιάσει με τη δική του διεισδυτική ματιά ο διδάσκων του επιμορφωτικού κύκλου μαθημάτων κ. Giacomo Martini κατόπιν δικής του επιθυμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Martini στο παρελθόν έχει κάνει εκτεταμένο αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο στο κινηματογραφόφιλο κοινό της Ιταλίας.

Χορηγός των εκδηλώσεων και πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών του ομίλου είναι το

Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου "Εμμανουήλ & Μαρίας Χριστοφ. Σταματίου"

Το σύνολο των εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Προξενείου Ρόδου.

«ΕΥΔΟΚΙΑ» του Αλέξη Δαμιανού

1η Φεβρουαρίου

Ώρα 19:00

Σινεμά Παλλάς