Στη Ρόδο άλλος ένας σημαντικός αγώνας ιστιοπλοΐας

Η Ρόδος φαίνεται πως γίνεται πια το επίκεντρο της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, αφού μετά από τη διοργάνωση το 2018 του Πανελλήνιου laser rdl (OPEN) Ανδρών, φέτος ο ΝΟΡ θα έχει την ευθύνη για τη φιλοξενία Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, από  23 έως  25 Μαρτίου 2019, για σκάφη τύπου optimist και laser rdl.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου σχετικά με το γεγονός αυτό:
«Με την οργάνωση ιστιοπλοϊκών CAMP, (σεμινάρια ιστιοπλοΐας και ιστιοδρομίες ),  Πανελλήνιων και Περιφερειακών πρωταθλημάτων, κάθε χρόνο με τη συμμετοχή κορυφαίων προπονητών και αθλητών, έχει ανοίξει   άλλο ένα κεφάλαιο στη θεματολογία του προσφερόμενου σημαντικού τουριστικού προϊόντος «Αθλητικός τουρισμός»,  στο τόπο μας, ιδιαίτερα  λόγω της δυνατότητας του ΝΟΡ να διαθέτει ιστιοπλοϊκά σκάφη στους συμμετέχοντες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος  συμμετοχής των ενδιαφερόμενων αθλητών τόσο των ομίλων της χώρας μας όσο και του εξωτερικού.

Υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση από το ΔΣ του ΝΟΡ  του εξοπλισμού, (σκάφη), που παραχωρήθηκαν από το ΡΟΑΝ με  τη διοργάνωση των Island Games στο νησί μας,  παράλληλα με την αξιοποίηση του πιστοποιημένου   ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, με γνώσεις πολύ υψηλού επιπέδου για τη διοργάνωση και διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων  για σκάφη διεθνών αλλά και Ολυμπιακών κατηγοριών.

Σημαντικά είναι τα θετικά σχόλια για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος laser rdl (OPEN), Ανδρών 2018, από τους συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές, συνοδούς αλλά και οι διαπιστώσεις που  έχουν καταθέσει  παράγοντες της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στη Διοίκηση,  που έχουν  επισκεφτεί την πόλη μας. Έχουν αξιολογήσει έτσι τις εγκαταστάσεις μας και τον εξοπλισμό μας, τον περιβάλλοντα χώρο, ύπαρξη  πάρκινγκ για οχήματα, τρέιλερ και σκάφη, την ευκολία για την καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών στο νερό    ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς,  Πανευρωπαϊκούς αλλά και  Παγκόσμιους σημαντικούς αγώνες.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μάς ανάθεσε τη διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, από  23 έως  25 Μαρτίου 2019, για σκάφη τύπου optimist και laser rdl. Δικαίωμα  συμμετοχής  σε  αυτούς  τους αγώνες έχουν  οι  αθλητές- τριες  που  έχουν    γεννηθεί από το 2004 και μετά για την κατηγορία optimist και από το 2002 και μετά για την κατηγορία LASER 4.7. Στον αγώνα  αυτόν υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά περίπου εκατό αθλητές με τους προπονητές τους   και τις επιτροπές διεξαγωγής των αγώνων  και οι Επιτροπές Ενστάσεων.  

Διάχυτη  είναι η αισιοδοξία για το μέλλον της ιστιοπλοΐας  που αφήνει πίσω μια εποχή αβεβαιότητας και μπαίνει σε μια νέα εποχή  γεμάτη προοπτικές  ανάπτυξης.
Είναι μεγάλη τιμή για το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου η ανάθεση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.

Είναι ένας πολύ σπουδαίος αγώνας για τους αθλητές της Ιστιοπλοΐας των Ναυτικών Ομίλων του Αιγαίου και της Κρήτης. Από τον  Αγώνα αυτόν θα προκύψουν  οι αθλητές που θα προκριθούν για τις  προεθνικές  ομάδες  των  ανωτέρω  κατηγοριών.  Ο  αριθμός  των  αθλητών  από όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας που  θα  προκριθούν για    τις  προεθνικές  ομάδες θα  είναι 120 αθλητές-τριες  στην  κατηγορία optimist και 80 αθλητές-τριες στην κατηγορία   LASER 4.7 οι οποίοι θα προκύψουν από  τα  τελικά  αποτελέσματα  των  περιφερειακών    πρωταθλημάτων  του  2019. 
 
Σε μία εποχή, που οι διακρίσεις κάθε μορφής είναι αρκετά έντονες, η πολιτιστική και αθλητική παιδεία, μπορεί να αναδειχθεί ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την άρση των διακρίσεων και των ανισοτήτων και την αποφυγή της περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων.
Να διατηρηθεί, να επεκταθεί και  να ενισχυθεί  ο  μαζικός και σχολικός αθλητισμός και να υποστηριχτεί ο σωματειακός ερασιτεχνικός  αθλητισμός.

Όλοι οι Ναυτικοί  Όμιλοι,  είμαστε κοντά στη νεολαία και επενδύουμε στον αθλητισμό που διαμορφώνει  το μέλλον των νέων  ώστε σε μια πρωτόγνωρης δυσκολίας χρονική περίοδο, να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα  δίνοντας  υγιή διέξοδο στη νεολαία, προφυλάσσοντας την από τον καταιγισμό των προκλήσεων».