Καταδικάστηκαν και οι τρεις Αλβανοί για την κλοπή επίπλων

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το αυτόφωρο δικαστήριο οι τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι κατηγορούνταν για την αφαίρεση επίπλων από ξενοδοχείο στ’ Αφάντου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Βλάχου, έκρινε ένοχους τον 62χρονο και τον 26χρονο για την κλοπή ενός καναπέ και ένοχο για απόπειρα κλοπής τον 59χρονο, επιβάλλοντας στους δύο πρώτους ποινή φυλάκισης 5 μηνών και στον τελευταίο ποινή φυλάκισης 4 μηνών.

Οι ποινές και των τριών ανδρών αναστέλλονται επί τριετία, ενώ παράλληλα έχουν ασκήσει έφεση και έτσι η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και σε δεύτερο βαθμό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι αλλοδαποί επεσήμαναν για ακόμα μία φορά ότι δεν έκλεψαν ούτε είχαν πρόθεση να κλέψουν κάτι, αλλά συμπατριώτης τους, ο οποίος και έχει πάρει ήδη αρκετά αντικείμενα από το ξενοδοχείο τους προέτρεψε να πάρουν και αυτοί ό,τι ήθελαν καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα προχωρούσε σε ανακαίνιση και δεν τα χρειαζόταν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα στοιχεία αυτά που προσκόμισαν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, η δικογραφία θα επιστρέψει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα ειπώθηκαν για τον τέταρτο Αλβανό.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 62, 59 και 26 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρναν τα έπιπλα από το ξενοδοχείο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 6.30 στις 29 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα οπότε και οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν να βγάζουν από την μπαλκονόπορτα του ξενοδοχείου καρέκλες και τραπέζια από το εσωτερικό του κτηρίου. Αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου που μετέβησαν άμεσα στο σημείο συνέλαβαν τους αλλοδαπούς και προχθές, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Μανώλη Βλάχο, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο.