Ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο εξαγόρασε ο όμιλος Fattal

Γνωστό πεντάστερο, εμβληματικό ξενοδοχείο, που ανήκει σε παραδοσιακή ξενοδοχειακή οικογένεια, στη Νότια Ρόδο, εξαγόρασε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος FATTAL. Η εξαγορά, την οποία «περιγράψαμε» στις 30 Ιανουαρίου,  «κλείδωσε» τις τελευταίες ημέρες, το τίμημα ξεπέρασε τα 30 εκατ. € και η ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφού απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, αναμένεται εντός του μηνός.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός όμιλος έχει περιλάβει στις προτεραιότητές του την Ελλάδα, καθώς πριν από λίγες μόνο ημέρες, ανακηρύχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό για τη μίσθωση του Esperia, στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αγοράσει, από τράπεζα, το ξενοδοχείο Mistral, στη Ρόδο.   

Ποιος είναι ο όμιλος Fattal
Το Fattal Hotel Chain είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στο Ισραήλ, με 39 ξενοδοχεία και 16.700 δωμάτια υπό τη διεύθυνσή του. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε όλη τη χώρα, σε όλους τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Τιβεριάδα, Νεκρά Θάλασσα και Eilat. Η αλυσίδα κατέχει επίσης και διαχειρίζεται 150 ξενοδοχεία, με την επωνυμία Leonardo στην Ευρώπη.

Ενώ η Fattal Hotel Chain αποδίδει τη συνεχή ανάπτυξή της στα συνδυασμένα ταλέντα των πολυάριθμων ταλαντούχων και αφιερωμένων ανθρώπων της, τελικά αυτή η επιτυχία οφείλεται στην αποφασιστικότητα και το όραμα του ιδρυτή της, David Fattal. Ο κ. Fattal ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος και αναγνωρίζει ότι αυτή του η εμπειρία, τού  έδωσε καινοτόμες ιδέες για τις βασικές αξίες που είναι απαραίτητες για την προσέλκυση επισκεπτών και τη μετατροπή τους, σε επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Το 1984, σε ηλικία 27 ετών, διορίστηκε Βοηθός Γενικός Διευθυντής του διάσημου ξενοδοχείου Dan Accadia στο Herzliya. Μέχρι το 1988 έγινε γενικός διευθυντής του παλατιού του βασιλιά Σολομώντα στο Eilat. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, ο David ίδρυσε την ξενοδοχειακή του επιχείρηση Fattal Hotels, αναλαμβάνοντας επίσης το διάσημο Meridien Hotel στο Eilat. Άλλα ξενοδοχεία ακολούθησαν σύντομα, καθώς ο David και η ομάδα του είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν και να παραδώσουν ένα νέο σημείο αναφοράς στους επισκέπτες.

 Για πολλά χρόνια το όνομα Fattal είναι συνώνυμο της καινοτομίας στον κλάδο των ξενοδοχείων. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Fattal εισήγαγε το σύστημα all-inclusive στο Ισραήλ και έχει θέσει νέα πρότυπα στην κουλτούρα ψυχαγωγίας, τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες.

Και στην Ευρώπη
Το 2007 τα ξενοδοχεία Fattal επέκτειναν τη λειτουργία τους στην Ευρώπη, όταν άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Έκτοτε, η αλυσίδα ξενοδοχείων επέκτεινε τη δραστηριότητά της σε άλλα μέρη της Γερμανίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία.

Σήμερα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας στο Ισραήλ περιλαμβάνουν 24 από τα εμπορικά σήματα Leonardo, καθώς και από τα εμπορικά σήματα Herods, U Hotels, Hotel Rothschild 22 και NYX Hotels. Το 2013 τα ξενοδοχεία Fattal απέκτησαν τον όμιλο Queens Moat Houses (Γερμανία) Holding GmbH, προσθέτοντας στη διοίκησή τους άλλα 20 ξενοδοχεία στη Γερμανία. Σήμερα, το ευρωπαϊκό τμήμα της Fattal, διαχειρίζεται 150 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη, 45 από τα οποία βρίσκονται στη Γερμανία και αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλες τοποθεσίες.
(πηγή: money_tourism.gr)