Διάκριση του Δ. Λυμπέρη στο 4ο Greek Barber Festival

Τη δεύτερη θέση στο 4ο Greek Barber Festival κατέκτησε ο συντοπίτης μας Δημήτρης Λυμπέρης, των γνωστών κομμωτηρίων VM Limberis που βρίσκονται στο νησί μας.  

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί οτι και κατά την περυσινή χρονιά, ο κ. Δημήτρης Λυμπέρης είχε και πάλι καταφέρει να αποσπάσει τη δεύτερη θέση στον μεγαλύτερο διαγωνισμό barbering που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τι είναι το 4ο Greek Barber Festival
Στο 4ο Greek Barber Festival στοίχημα για τους διοργανωτές ήταν να φέρουν κοντά όλους τους μπαρμπέρηδες, να τους δώσουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο  υψηλότατο επίπεδο,  αλλά και το βήμα να αναδειχθούν  μέσα από γενικά αποδεκτούς κανόνες ευγενούς άμιλλας.   Κατά τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα γέμισε από αλλεπάλληλα σεμινάρια, όλα δημόσια στην κεντρική σκηνή, στη διάρκεια και των δύο ημερών.  
 

Ο Δημήτρης Λυμπέρης κρατάει το βραβείο της δεύτερης θέσης
Ο Δημήτρης Λυμπέρης κρατάει το βραβείο της δεύτερης θέσης


Στη διάρκεια του φεστιβάλ δόθηκε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να παρακολουθήσουν workshop σεμινάρια  4ωρης εκπαίδευσης σε ολιγομελή τμήματα των 6 ατόμων ανά εκπαιδευτή....   Μάλιστα στο φεστιβάλ βρέθηκαν 12 επώνυμοι μπαρμπέρηδες από την Αμερική, την Αγγλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ισπανία, ακόμα και από τη  Ρουμανία.   Παράλληλα φέτος επίσης διοργανώθηκε και μαθητικός διαγωνισμός, με κριτές Έλληνες κουρείς.

Οι διαγωνισμοί
1.  Old school haircuts / Χρόνος 45 λεπτά 

Περιγραφή 
Θα διαγωνιστείς σε old school κούρεμα της επιλογής σου (ceasar, undercut, ducktail, pompadour  taper, fade  κ.τ. λ.) 

Κριτήρια 
1) Καθαρότητα κουρέματος / cleanliness of hair cut
2) Ακρίβεια / precision
3) Σβήσιμο / fading
4) Τεχνική εκτέλεση / technical execution
5) Ντύσιμο κι εμφάνιση διαγωνιζόμενου/ contestant's  attitude
6) Ντύσιμο κι εμφάνιση μοντέλου/ model's  attitude

2. Το πιο γρήγορο Fade / Χρόνος 12 λεπτά
Περιγραφή 
Αυτό το θέμα αφορά τον πιο γρήγορο και τον πιο καλό τεχνίτη. Αν δεν μπορείς να τελειοποιήσεις ένα κούρεμα σε μόλις 12 λεπτά,  καλύτερα να μην συμμετέχεις σε αυτό το θέμα.
Κριτήρια
1) Ταχύτητα / speed
2) Ένωση γραμμών / blending
3) Συμμετρία / symmetry
4) Καθαρότητα κουρέματος / cleanliness of hair cut
5) Ντύσιμο και γενική εικόνα του μπαρμπέρη / barber attitude
6) Ντύσιμο και γενική εικόνα του μοντέλου /    model attitude
 


3.  Freestyle –  Total Look / Χρόνος 45 λεπτά
Περιγραφή 
Θα διαγωνιστείς σε ελεύθερο θέμα της επιλογής σου. Απευθύνεται σε όποιον θέλει να δείξει την ικανότητά του να δημιουργήσει ένα έργο που να τον εκφράζει καλλιτεχνικά.
Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και να χρησιμοποιήσεις όσα χρώματα και τεχνικές κουρέματος χρειάζεσαι (π.χ. έντονα χρώματα / hair tattoo / tribal / μακιγιάζ / extreme γραμμές).

Κριτήρια 
1) Τεχνική εκτέλεση / technical execution
2) Δημιουργικότητα / creativity
3) Πρωτοτυπία / originality
4) Φαντασία / imagination
5) Ντύσιμο και γενική εικόνα του μπαρμπέρη / barber attitude
6) Ντύσιμο και γενική εικόνα του μοντέλου /    model attitude.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι σε δύο ακόμα διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν τόσο ο αδελφός του κ. Δημήτρη Λυμπέρη, Στράτος, όσο και ο πατέρας του, Μιχάλης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Στράτος θα συμμετάσχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Barber που θα γίνουν στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 7 και 9 Απριλίου ενώ ο κ. Μιχάλης θα συμμετάσχει απο τη θέση του κριτή στο μεγαλύτερο  Barber Festival  την HAORPROF που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρούσι, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, εκπροσωπώντας με αυτόν τον τρόπο και το νησί της Ρόδου