Άλλη μία ευκαιρία χαμένη για τον Κολοσσό...

Άλλη μία ευκαιρία χαμένη για τον Κολοσσό...

Άλλη μία ευκαιρία χαμένη για τον Κολοσσό...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 123 ΦΟΡΕΣ

Ούτε στη Χαλκίδα μπόρεσε να πάρει ανάσα η ομάδα της Ρόδου, που είχε σοβαρά αμυντικά προβλήματα σε ακόμη ένα ματς (91-86)

Όταν δέχεσαι 91 πόντους από μία ομάδα που παίζει χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, που έχει την πίεση του γηπεδούχου για το αποτέλεσμα και που ο μέσος όρος της ήταν ούτε καν 71 (70.8 συγκεκριμένα), δεν μπορεί, κάτι πάει στραβά…

Ο Κολοσσός έχασε άλλη μία ευκαιρία να πάρει βαθμολογική ανάσα αφού έχασε στη Χαλκίδα με 91-86 ωστόσο κράτησε το +7 του πρώτου αγώνα, αν θέλουμε να πιστεύουμε ακόμη ότι μπορεί να υπάρξει ισοβαθμία με την Κύμη.

Η άμυνα πήγε περίπατο…
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μεν ενθαρρυντικό, γιατί ο Κολοσσός προηγήθηκε 8-14, 12-19 και 15-24, όμως δέχθηκε συνολικά 24 πόντους στην α’ περίοδο κι αυτό από μόνο του ήταν ανησυχητικό γιατί οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο «οπλοστάσιό» τους τον πρώτο τους σκόρερ, Κρις Χόρτον (στο ζέσταμα παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και οι άνθρωποι της Κύμης τον έστειλαν στο ξενοδοχείο).

Βρήκαν, όμως, λύσεις από τον Καρινιάουσκας ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα μόλις πριν πέντε μέρες κι αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα! Αντίθετα, ο Λι στο δικό του ντεμπούτο έμεινε στο «μηδέν»…

Η διαφορά έγινε στη δεύτερη περίοδο όταν ο Κολοσσός δέχθηκε 25 πόντους αλλά δεν τα πήγε τόσο καλά στην επίθεση όσο στην πρώτη και η Κύμη όχι μόνο ανέτρεψε το -9 αλλά πέρασε μπροστά και με +9(46-37 στο 17’)!

Η ψαλίδα άνοιξε στους δεκατέσσερις πόντους (60-46 και 68-54), με τους «θαλασσί» να έχουν πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ και σχεδόν άποντους δύο βασικούς σκόρερ, όπως είναι οι Ντιγκς και Τσούπκοβιτς. Οι γηπεδούχοι ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί στο παιχνίδι τους, περιορίζοντας τα λάθη (είναι η ομάδα με τα περισσότερα στο πρωτάθλημα αλλά χθες τα πήγε περίφημα) στα μόλις έξι και παρότι έχασαν 17 αμυντικά ριμπάουντ, είδαν τον Κολοσσό να τα σπαταλάει με κακές επιλογές.

Με πρωταγωνιστή τον Μαυροειδή, η ομάδα της Ρόδου πλησίασε στους έξι πόντους προτού κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο κι αυτό της έδωσε μία ελπίδα ότι μπορούσε να διεκδικήσει το ματς. Όμως η άμυνα την πρόδωσε και πάλι αφού ο ΝτεΒον Γουάσινγκτον έκανε το καθήκον του ενώ είχε βοήθειες από τους Σαγκς και Λιούις. Ήρωας του παιχνιδιού για την Κύμη ήταν ο Σταύρος Τουτζιαράκης ο οποίος, εν απουσία του Χόρτον, είχε να τα βάλει με τον πιο έμπειρο Μαυροειδή.

Με γκολ φάουλ του Μπράουνινγκ, ο Κολοσσός πλησίασε 70-68 και σε 72-71 με τον Μαυροειδή στο 33’ ενώ ο Δημάκος κρατούσε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του (76-74) τουλάχιστον με «όπλο» την επίθεση αφού αμυντικά υπήρχαν μεγάλα κενά. Έτσι, στο 35’ ο Σκοτ Σαγκς, που δεν είχε βάλει μέχρι εκείνη την ώρα σουτ τριών πόντων, ευστόχησε από τα 6.75μ. για το 82-74 και το κλέψιμο του Γουάσινγκτον οδήγησε στη διψήφια διαφορά με καλάθι του Καρινιάουσκας. Αφού το παιχνίδι είχε καταλήξει στο «όσα φάμε και όσα βάλουμε», όλη η ενέργεια πήγε στην επίθεση και ο Στίβι Μπράουνινγκ, με πέντε συνεχόμενους πόντους, έγραψε το 85-82 στο 38’.

Ο Νεραντζάκης κόντυνε το σχήμα, βγάζοντας τον Μαυροειδή και βάζοντας τον Κάρτερ, και ο Τουτζιαράκης έκανε πάρτι αφού πρώτα έκοψε το σουτ του Ντιγκς και μετά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο δίποντο του Σαγκς για το δικό του 89-82. Με +7 περίπου ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, η Κύμη είχε το πάνω χέρι και πλέον ο Κολοσσός έριξε όλο το βάρος στο να κρατήσει τη διαφορά του πρώτου αγώνα για να ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία. Το κλέψιμο του Δημάκου στα 17’’ ήταν αυτό που κράτησε το -5.

Δεκάλεπτα: 24-27, 49-41 (ημιχρ.), 70-64, 91-86
Διαιτητές: Κορομηλάς, Συμεωνίδης, Ζαχαρής

Κύμη (Κουτσός): Καρινιάουσκας 14, Σαγκς 15(1), Λιούις 19(4), Τουτζιαράκης 11, Γουάσινγκτον 25(4), Τσιάρας, Πουλιανίτης, Γουίλιαμς 2, Μαραγκός 5, Μητσιμπόνας.

Κολοσσός H Hotels (Νεραντζάκης): Λι, Μπράουνινγκ 22(1), Κάρτερ 9(1), Δημάκος 14(1), Γεωργαλλής, Ντιγκς 3(1τρ., 10ρ., 4ασ.), Αγγελάκος, Γεωργάκης 4, Τσούπκοβιτς 2, Μαυροειδής 14(10ρ., 8κερδ.φ.), Παπαδάκης, Πίνκστον 18(1).

Στάθης Νεραντζάκης: «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήριά στην ομάδα της Κύμης για την δίκαιη νίκη της. Συγχαρητήρια στον κόουτς Κουτσό, με τον οποίο ήμασταν και συμφοιτητές τα παλιά τα χρόνια, οπότε είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, θέλαμε να το προσεγγίσουμε αμυντικά αφού η Κύμη είχε κάνει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, με τις δύο να είναι πάνω από τους 90 πόντους και απέναντι στον Άρη έβαλε 75. Είπαμε ότι πρέπει να τους κρατήσουμε κάτω από τους 75 πόντους για να έχουμε ελπίδες να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Από την εικόνα του σκορ, όπως καταλαβαίνετε, δεν το κάναμε κι αυτό ήταν το σημαντικό πρόβλημα για εμάς. Το δυσάρεστο είναι ότι πολλά από τα καλάθια της Κύμης οφείλονται στο ότι στην άμυνα δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε.

Η διάθεση των παικτών ήταν καλή κι αυτό φαίνεται και από τα ριμπάουντ, καθώς πήραμε 18 παραπάνω από την Κύμη. Η διάθεση των παικτών όμως μόνο δεν φτάνει. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αρκετή δουλειά να κάνουμε στη διακοπή, πολλές αδυναμίες πρέπει να τις δουλέψουμε, έτσι ώστε να φανούμε πολύ πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα