Χρυσοχοΐδης: «Απαιτούμε ίση μεταχείριση...»

Με λαμπρότητα και σε ζεστή ατμόσφαιρα, ο Διαγόρας έκοψε και φέτος την πίτα του στην αίθουσα του Ροδινιού την Παρασκευή το βράδυ. Το «παρών» σε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση, έδωσαν οι αρχές του τόπου από την περιφέρεια και τον Δήμο Ροδίων, υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών απ’ όλους τους χώρους, υποψήφιοι βουλευτές, που στάθηκαν περισσότερο στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της συμμετοχικότητας, από τα πολλά μικρά παιδιά που υπάρχουν στο σύλλογο και είναι γύρω στα 600.

Τη βραδιά, ευλόγησε ο πάτερ Νεκτάριος Πόκκιας. Ωστόσο ιδιαίτερα καυστικός στο ξεκίνημα των ομιλούντων και πριν από τις βραβεύσεις, ήταν ο «μεγάλος άνδρας» του Διαγόρα ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ που αφού ευχήθηκε για την έλευση του νέου χρόνου τόνισε:
«Το σωματείο μας είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα.  Είναι σημαντικό και με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα το διαγράφει η βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών κι αυτό νομίζω τα περικλείει όλα. Φεύγω όμως από την ιστορία για να έρθω και στη φιλοσοφία της ομάδας μας στο σήμερα. Ο Διαγόρας δεν επαιτούσε και δεν επαιτεί τα πρωταθλήματα σε όποια Κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Δεν προβαίνει σε συμφωνίες και λυκοφιλίες, για να έχει καλύτερη μεταχείριση. Απαιτεί δικαιοσύνη μέσα κι έξω από τα γήπεδα, γιατί όπως έχει αποδειχθεί, τα παιχνίδια παίζονται και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αποτελεί μήνυμα από μέρους μου προς κάθε κατεύθυνση… Μέχρι εδώ… Αυτό ισχύει για όλους όσους επιβουλεύονται τον Διαγόρα. Η ποδοσφαιρική μας ομάδα είναι η καλύτερη στη Γ΄ Εθνική. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά τώρα είμαστε ακόμα καλύτεροι και μας φοβούνται. Επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας στο να ανεβούμε φέτος στη Β΄ Εθνική. Από αυτό το βήμα θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον Μαίο Καμπουράκη που υποβλήθηκε σε μια δύσκολη επέμβαση και παίρνει εξιτήριο την Τρίτη  και θέλω επίσης να απευθυνθώ στον προπονητή μας τον Πέτρο Ρουτζιέρη. Έχεις όπλα και μάλιστα ποδοσφαιριστές καλούς. Εμείς είμαστε δίπλα σου. Προχώρα….».


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Διαγόρα ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στο διαρκές κυνηγητό που δέχθηκε ο Διαγόρας από το 2011 που η ΕΠΟ καταδίκασε πρωτόδικα τον Διαγόρα, γεγονός που ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα το σύλλογο. Μέχρι την αθωωτική απόφαση ο σύλλογος ταλαιπωρήθηκε πολύ σε επίπεδο παραγόντων και αθλητών. Ο πρόεδρος του Διαγόρα έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τότε στήριξη και παρουσία στις δικαστικές αίθουσες της κ. Μίκας Ιατρίδη. Υπήρξε κάποια στιγμή και ανακοίνωση από τον σύλλογο, για την αθώωση του Διαγόρα  ενώ, αυτή η ταλαιπωρία ολοκληρώθηκε φέτος. 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 
Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις από την πλευρά της Διοίκησης της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα: 
-Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Παναγιώτη Σιφωνιό από τον  πρόεδρο των επιτυχιών Αντώνη Γεωργιάδη. 
Στον γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής του Μπάσκετ Φιλήμωνα Χατζηαντωνίου, από τον κ. Στάμο Καράβα. 
-Στην προπονήτρια Χαρά Ελευθεριάδου από την Έφορο βόλεϊ Τασία Καρπαθάκη. 
-Στην Ασφαλιστική Εταιρεία του Μιχάλη Σπανουδακη από τον απεσταλμένο της περιφέρειας Μιχάλη Μπαριανάκη. 
-Στην εταιρεία COFFE BERRY από τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή.
-Στο σύλλογο στήριξης καρκινοπαθών Ρόδου, από τον πρόεδρο του Διαγόρα Κώστα Στεφανίδη, ο οποίος διάβασε και χαιρετισμό του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού. 


ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ    
Από τη Διοίκηση του Διαγόρα τιμήθηκαν αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν ιδιαίτερα μέσα στο 2018 και που είναι:

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 
-Μπέντα Παναγιώτα 
-Καλαθενός Αντρέας 
-Χαρόβας Μιλτιάδης 
-Μαλανδράκης Αντρέας
Προπονητές 
- Καλαθενός Παναγιώτης
- Λάλος Βαλεντίνος 
Τις απονομές έκαναν οι κ.κ. Μανώλης Γλυνός, Κάλλιστος Διακογεωργίου, Μιχάλης Βεργωτής, Μέντος Ζωάννου κι ο αντιπεριφερειάρχης Μπάμπης Κόκκινος. 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 
-Καβουνίδης Αντώνης, Κωστάκης Κωνσταντίνος για τη συμμετοχή τους στα υψηλά κλιμάκια της Κ-16. Την απονομή έκανε ο κ. Γιάννης Τσιγάρος 


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 
BEACH VOLLEY

-Μαμαλίγκα Ελιζαμπέτα, Πανιέρα Βενετσιάνα, την απονομή έκανε ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ  Γρηγόρης Ρουμανης
Προπονητής: Κοκολάκης Μανώλης

ΜΠΑΣΚΕΤ 
Βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά γεννηθέντα από το 2013 και μικρότερα. Ήτοι: 
Αγγελής Ορφέας, Ζωγράφος Χριστόδουλος, Ισκάς Μιχάλης, Καλαποδάκης Στέργος, Ρέτζος Ραφαήλ Ιωάννης, Ρουτζιέρης Ιωάννης, Τριανταφύλλου Βασίλειος, Απτούλας Μαμούτ, Ακριτίδης Παναγιώτης, Χατζηδιάκου Ιωάννης, Τυράκ  Μεμέτ, Πατσαούρας Γρηγόρης, Νικολέττος Βαγγέλης, Δελητζας Ιωάννης Ραφαήλ, Αθανασίου Σόλωνας.

ΜΙΝΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Από τον ποδοσφαιρικό χώρο πήραν τα διπλώματά τους οι  Αερικός Πανορμίτης, Κατσάνης Βασίλης, Λεντής Χρήστος, Λουκάς Νίκος, Μακράκης Μισέλ, Μαυριός Γιώργος, Μαυριός Παντελής, Νικολέτος Βαγγέλης, Ξύπας Γεώργιος, Ξύπας Τσαμπίκος, Πρασσάς Άγγελος, Σάρλης Άγγελος, Σάρλης Γεώργιος, Χανδακάρης Μαρίνος.

ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 Αγγελιάννα Γιαλλούση
2 Αγγελική Τζούνιορ
3 Έλλη Tσώνη
5 Άννα-Μαρία Κωστάκη
6 Άννα Ξουρή
7 Γέροντα Ευαγγελία
8 Άννα Μαρία Χατζηκωνσταντίνου
9 Ζέικο Βανέσα
10 Ζουρούδη Σίλεια
11 Άννα Μάνου
12 Καρβούνη Ιωάννα
13 Καρβούνη Νεφέλη
14 Κατερίνα Ζαμπελλάκη
16 Μαριάντζελα Λαρδοπούλου
17 Μπάρκα Ευανθία
18 Μπίσδρα Αναστασία
20 Μπίσδρα Προκοπία
21 Πολίτη Κωσταντίνα
22 Χρυσοχού Μαρία
23 Ηλέκτρα Καρπέτη.