«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Αναγέννησης Έμπωνας και Ευαγόρα

Ένταση επικράτησε μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή στο παιχνίδι του Σαββάτου που έγινε στο γήπεδο Απολλώνων, μεταξύ της Αναγέννησης Έμπωνας και του Ευαγόρα, όπου βρήκε νικήτρια την πρώτη με 3-0.

Φίλαθλοι της τυπικά γηπεδούχου ομάδας, θέλησαν να επιτεθούν στους παίκτες του Ευαγόρα, καθώς κάποιοι απ’ αυτούς (δύο σύμφωνα με τους Μπονιάτες) κατά τη διάρκεια του αγώνα έδειξαν τα γεννητικά τους όργανα.

Από την πλευρά του ο Ευαγόρας υποστηρίζει πως είναι απαράδεκτο να επιτίθενται σε 16χρονα παιδιά, έστω κι αν πραγματικά υπέπεσαν σε τέτοιο παράπτωμα. Αρχικά θέση πήραν ο πρόεδρος του Ευαγόρα, Νίκος Φιλίππου και το μέλος της διοίκησής του, Γιάννης Καλούδης. Η Αναγέννηση απάντησε μέσω επιστολής του προέδρου της, Κυριαζή Μισοδουλάκη, για να επιστρέψει η διοίκηση του Ευαγόρα με νέα επιστολή-καταγγελία.

Οι ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές:
«Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που υπηρετούν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό να θέλουν να επιτεθούν σε ένα 17χρονο μαθητή –ποδοσφαιριστή, διότι όπως αναφέρουν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του αγώνα, τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα. Σίγουρα και εμείς καταδικάζουμε το γεγονός (χωρίς να έχουμε εικόνα του συμβάντος ).

Ακόμα και αν έγινε, η λύση δεν είναι το ξύλο και οι απειλές μπρος στα μάτια των παιδιών. Λυπάμαι ακόμα περισσότερο για την αδιαφορία των κυρίων διαιτητών που το μοναδικό τους μέλημα είναι να εισπράξουν την αμοιβή τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δεν πειράζει, κάποιοι θα πουν ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ανδρικό άθλημα με ξύλο και βρισιές. Κάποιοι θα πουν στα αρ. .....μας που είναι παιδιά, ας μην παίζουν, όπως το άκουσα και αυτό. Λυπάμαι διότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Λυπάμαι γιατί πρέπει να λυπάμαι...»
Νίκος Φιλίππου
πρόεδρος ΑΟ ΕΥΑΓΟΡΑ ΡΟΔΟΥ.

 

Τοποθέτηση Γιάννη Καλούδη
Ανακοίνωση του μέλους της διοίκησης του Ευαγόρα, Γιάννη Καλούδη στο facebook:
«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας και το τεχνικό τιμ. Πολύ όμορφο ποδόσφαιρο ακόμα μια φορά από την ομάδα μας!! Η ήττα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και πρέπει να μάθουμε να χάνουμε όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος. 

Ευχαριστούμε Την Αναγέννεηση Έμπωνας για τη φιλοξενία, ειδικά τον «πρόεδρο» για την προστασία της ομάδας μας στο τέλος του αγώνα! Κερδίζοντας 3-0 δίκαιο, τρέχατε σαν τρελοίμα να δείρετε 16χρονα παιδιά με το που έληξε το παιχνίδι. Δηλαδή αν κερδίζαμε ίσως να μην φεύγαμε από το γήπεδο σήμερα!! Θα πρέπει να δείτε το ποδόσφαιρο λίγο διαφορετικά,  κύρια   Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία, αγαπώντας το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό!! Εσείς συνεχίστε να ονειρεύεστε με ποδόσφαιρο μπούλινγκ!!».

Απάντηση Αναγέννησης
Η απάντηση του προέδρου της Αναγέννησς, Κυριαζή Μισοδουλάκη
«Κύριοι παράγοντες του Ευαγόρα, καλά κάνετε και λυπάστε, και εγώ στη θέση σας το ίδιο θα έκανα αν είχα ομάδα με αυτήν την συμπεριφορά. Αν είχα ομάδα που σε φάση που ο αντίπαλος παίκτης τραυματίζεται και εγώ συνεχίζω να σκοράρω, να ειρωνεύομαι τους αντιπάλους ότι εμείς δεν ξέρουμε το fair play. (ο παίκτης μας διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σχίσιμο στο εσωτερικό του ματιού)

 Αν είχα ομάδα που οι ¨δεκαεξάχρονοι¨ παίττες  της (δύο) δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα όχι μόνο σε μία φάση και σε ένα αγώνα, αλλά επανειλημμένως όπως παραδεχθήκατε οι ίδιοι (αλλά αυτό προφανώς είναι φυσιολογικό κατά τον κύριο Καλούδη αφού όπως είπε στο ημίχρονο το ίδιο έκανε και εκείνος στην  ηλικία τον δεκαέξι).

Αν είχα στην ομάδα μου (ευτυχώς όχι) προπονητή που να βγαίνει στα αποδυτήρια και να λέει «ότι οι παίχτες μου τα έχουν μεγάλα και καλά κάνουν και σας τα δείχνουν, και στην τελική τι θέλετε μην τα πάρω τώρα και σας γ….ω όλους εδώ μέσα».

 Αν είχα ομάδα που είμαι Πρόεδρος και έλεγα στον Πρόεδρο της αντιπάλου να μιλήσει σε παίκτη μου για να συνετιστεί για την συμπεριφορά του, διότι δεν το πράττει  με τις δικές μου επανειλημμένες παρατηρήσεις.     Κύριοι αφήστε μας εμάς να χαρούμε αυτό που δημιουργήσαμε και μην προσπαθείτε να μας δημιουργήσετε προβλήματα. Λυπηθείτε και ασχοληθείτε με τα δικά σας γιατί έχετε μεγάλο δρόμο ακόμα.

Υ.Γ. Κύριε Καλούδη εμείς είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε και ζούμε στον Έμπωνα. Οι χωριάτες, τα κατσίκια και οι κάφροι,  όπως μας αποκαλείς,  είναι πολύ περήφανοι για την καταγωγή τους, την ντομπροσύνη τους, την δύναμη τους και τα παντελόνια που φοράνε και καλά θα κάνεις να μην ασχοληθείς ξανά μαζί τους…».  

«Κοίτα ποιος μιλάει.....»
Η ομάδα του Ευαγόρα στη δεύτερη τοποθέτησή της μετά την απάντηση της Αναγέννησης:
«Κοίτα ποιος μιλάει, η Αναγέννηση Έμπωνας. Η ομάδα που στατιστικά στην ΕΠΣΔ έχει τις περισσότερες τιμωρίες από κάθε άλλο σωματείο, εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία δεν τιμά την τωρινή διοίκησή της που προσπαθεί να κάνει κάτι καλό στο χωριό της.

Τι να πρωτοθυμηθούμε.. Το πόσες φορές ταλαιπωρήθηκαν ομάδες και διαιτητές στον Έμπωνα είναι τοις πάση γνωστό. Να πάμε λιγάκι ποιο παλιά; Την δεκαετία του 90 όταν σε ένα παιχνίδι με τον Καλυμνιακό μπήκαν οι φίλαθλοι σας μέσα και χτυπούσαν τους ποδοσφαιριστές;

Στο παιχνίδι με την Χάλκη πριν 7 χρόνια όταν ξυλοκοπήθηκε αγρίως διαιτητής;  Ή να θυμηθούμε την απαράδεκτη συμπεριφορά παικτών και διοίκησης σε παιχνίδι όταν έκαναν δυο γραμμές στον αγωνιστικό χώρο και έφτυναν το διαιτητικό τρίο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια; Ή μήπως πιο πρόσφατα στο παιχνίδι με τον Άγιο Ισίδωρο πριν τέσσερα χρόνια όταν και πάλι οπαδοί σας μπήκαν στο γήπεδο του Αγίου Ισιδώρου και χτυπούσαν ανελέητα όχι μόνο παίκτες αλλά και γυναικόπαιδα;

Υπάρχουν και άλλα πολλά που θα χρειαστούμε πολλές σελίδες να τα καταγγείλουμε και να σας θυμίσουμε το αμαρτωλό παρελθόν σας, που αποτελεί και το γονίδιο της ομάδας σας. Είναι μέσα στο DNA σας να είστε πάντα εριστικοί.

Για όσα γράψατε σχετικά με τον πρόεδρο μας, αναφέρουμε πως ουδέποτε συνέβη αυτό το γεγονός αντίθετα μάλιστα παρακαλούσε τον πρόεδρο της Αναγέννησης Έμπωνας να σταματήσουν τους προπηλακισμούς τα μέλη της διοίκησής του και ο ίδιος ο οποίος στο τέλος είπε στον κ. Φιλίππου «για σένα θα σταματήσω»

Και τέλος το μέλος της διοίκησής μας Γιάννης Καλούδης ποτέ δεν αναφέρθηκε σε κάφρους χωριάτες και τα υπόλοιπα που του αποδίδονται στην ανάρτηση που έκανε στα σόσιαλ μίντια, είναι στην φαντασία του επιστολογράφου. Διαβάστε την για να δείτε την αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι μόνο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Αυτά και δεν θα επανέλθουμε στο θέμα διότι δεν αξίζει ο κόπος».