Την Κυριακή ο 3ος αγώνας  βουνού στον Ακραμύτη

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας δρόμου βουνού στην περιοχή της Μονολίθου και συγκεκριμένα στον Ακραμύτη όπου θα υπάρξουν αρκετές παρουσίες, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες δύο συναντήσεις.

Εγγραφές μπορούν να εξασφαλίσουν όσοι ενδιαφέρονται στα καταστήματα Treasure Jewels and More στην Εθελοντών Δωδεκανησίων 20 και στο Wheels Bike Shop στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Φώκιαλη.

Περιγραφή της διαδρομής:
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 από το σχολείο Μονολίθου και οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν βόρεια για 1,6χλμ. ανηφορικά σε άσφαλτο, αφού μετά θα ξεκινήσει η ορεινή διαδρομή σε πυκνό δάσος έως το παρεκκλήσι του Άη Γιάννη. Τα επόμενα 2,8χλμ θα είναι ανηφορικά αλλά και με μεγάλη κλίση με χωμάτινα, πετρώδη και βραχώδη μονοπάτια.

Στην περιοχή Σκάλα ακολουθούν 320μ. διαδρομής ανηφορικής αλλά με μικρότερη κλίση σε χωμάτινο έδαφος έως το παρεκκλήσι όπου θα υπάρχει και ο σταθμός τροφοδοσίας, για να γίνει αναστροφή στη συνέχεια έως το εσωτερικό του βουνού.

Από κει θα υπάρχει κατηφορική πορεία 1,2χλμ. νοτιοδυτικά με χωμάτινο και πετρώδες έδαφος έως την περιοχή Καρδιά και η διαδρομή θα συνεχιστεί με ανηφόρα, επίπεδο και ξανά ανηφόρα.

Λίγο πριν το τέλος της ανηφόρας αρχίζει το τελευταίο ορεινό κομμάτι της διαδρομής βορειοανατολικά όπου θα υπάρχει και μια κατηφόρα για 1,1χλμ. με μεγάλη κλίση σε κάποια σημεία. Στο τέλος της κατηφόρας υπάρχει άσφαλτος και μετά από 1χλμ. συναντάται ο τερματισμός.