Συνεδρίασε χθες η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Ρόδου

Το σοβαρό θέμα με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου της Ρόδου, κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το μεσημέρι, διαδοχικά με τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας.

Ως γνωστόν σήμερα το βράδυ, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έρχεται για έγκριση η τροποποίηση του ΟΕΥ η οποία θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου καθώς μέχρι τις 28 του μηνός θα πρέπει να έχει βγει το ΦΕΚ.

Το θέμα που δημιουργείται και το οποίο φαίνεται να έρχεται από παλιά, πριν τον Καλλικράτη δηλαδή, είναι ότι, για τις κρίσεις Διευθυντών και προϊσταμένων, στον ΟΕΥ του Δήμου ισχύει το διαζευκτικό «ή», δηλαδή μπορούν να επιλεγούν είτε ΠΕ είτε ΤΕ ή ΔΕ και όπως είπαν οι νομικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στην Εκτελεστική, θα πρέπει να εφαρμοστεί το «ελλείψει». Δηλαδή, αν δεν υπάρχει ΠΕ, ορίζεται ΤΕ και ούτω καθεξής.

Σε διαφορετική περίπτωση τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής κινδυνεύουν να πάνε για παράβαση καθήκοντος!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, μέχρι σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει τόσο η Επιτροπή διαβούλευσης όσο και η Εκτελεστική Επιτροπή εκ νέου, προκειμένου να συζητηθεί ξανά το θέμα αυτό και να έρθει η οριστική εισήγηση στο δ.σ.

Επίσης, χθες, τα μέλη της εκτελεστικής ενημερώθηκαν αναλυτικά τόσο για το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ όσο και για αυτό των μισθώσεων της Νέας Αγοράς που έρχονται στο δ.σ.

Για το μεν πρώτο, όπως έχει ξαναγράψει η «Ροδιακή», πρόκειται για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη μετεγκατάστασή τους στο χώρο που έχει υποδειχθεί, έπειτα από σχετική εισήγηση από την Ειδική Γραμματεία ΡΟΜΑ του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσο αφορά στο θέμα της Νέας Αγοράς, επίσης είναι γνωστό ότι η εισήγηση που έρχεται στο δ.σ. είναι η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας η οποία είναι αρνητική στο να δοθεί σιωπηρή παράταση στις μισθώσεις των καταστημάτων.