Ένοχος για κατοχή ναρκωτικών

Σε φυλάκιση 2 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 40χρονος Καλύμνιος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια κατηγορούμενος για αγορά, κατοχή, καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και κατοχή εκρηκτικών.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Μεϊμάρη, μετέτρεψε την κατηγορία σε προμήθεια, κατοχή, καλλιέργεια για ιδίαν χρήση και έπαυσε την ποινική δίωξη σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (4411/2016).

Επίσης με την ίδια απόφαση τον έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό για τα εκρηκτικά, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν το πρωί της 6ης Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που είχε συγκεντρώσει το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι του 40χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μια (1) αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε εκρηκτική υλη συνολικού βάρους 228 γραμμαρίων
Ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη
Σπόροι κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, σε σπίτι συγγενικού του προσώπου, ο 40χρονος καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 18 έως 50 εκατοστών τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.