«Ψήνουν» Κασπάροφ για το παγκόσμιο στη Ρόδο

Η Ρόδος θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του σκάκι, όχι πια σε επίπεδο πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο τον ερχόμενο Απρίλιο.

Κι αυτό γιατί μέσα στον συγκεκριμένο μήνα θα γίνουν τρεις μεγάλοι αγώνες από τον Ιππότη και την Περιφέρεια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ξενοδοχείο Olympic στην Ιξιά.

Αυτοί θα έχουν να κάνουν με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών, το Ευρωπαϊκό Βετεράνων αλλά και το Παγκόσμιο Ομαδικό Βετεράνων.

Οι δύο πρώτες διοργανώσεις θα διεξαχθούν από 5 έως 15 Απριλίου και η τρίτη από 15 έως 25 βάσει προγράμματος.

Απ’ ό, τι μπορεί ν’ αντιληφθεί ο καθένας, στη Ρόδο θα βρεθούν δεκάδες κορυφαίοι σκακιστές, πρώην επαγγελματίες που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Άλλωστε γίνονται προσπάθειες για να ταξιδέψει στο νησί μας μια μεγάλη μορφή του σκάκι, ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροφ και να ανεβάσει ένα επίπεδο ακόμα ψηλότερα τη διοργάνωση αγωνιστικά αλλά και τη σημασία της για τη Ρόδο.

Θα πρέπει ν’ αναφερθεί πως στους αγώνες του Απριλίου θα λάβουν μέρος και Ροδίτες σκακιστές στο πλαίσιο ανάπτυξης του πνευματικού αυτού αθλήματος.

Από τα παραπάνω γίνεται πια κατανοητός ο καταλυτικός ρόλος του Ιππότη, όχι μόνο στην ανάδειξη αθλητών αλλά και στη διεξαγωγή σημαντικών αγώνων στη Ρόδο, πάντα με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκηση, για την εξασφάλιση της διαμονής και της μετακίνησης των αθλητών.