Εκδήλωση της ΚΝΕ το Σάββατο στη Ρόδο

Με αφορμή το δωδέκατο συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ), που θα πραγματοποιηθεί 15 με 17 Φεβρουαρίου, χθες, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μέλη της τομεακής οργάνωσης Ρόδου που αναφέρθηκαν και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εδώ.

Συγκεκριμένα, γι’ αυτή την κορυφαία διαδικασία για την ΚΝΕ, μίλησε ο Γραμματέας της Τ.Ο., Βασίλης Φιλίππου, πλαισιωμένος από άλλα μέλη. Μεταξύ άλλων, είπε ότι οι ίδιες οι εξελίξεις «φωνάζουν» ότι τώρα χρειάζεται ακόμα πιο γερή ΚΝΕ και χρειάζεται ν’ απευθυνθούν και να πείσουν ακόμα περισσότερους νέους και νέες:

• Γιατί οι μαθητές έχουν μπροστά τους την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Λύκειο, που μετατρέπει το σχολείο σε ακόμα χειρότερο, ψυχοφθόρο και πιο ακριβό εξεταστικό κέντρο, κόντρα στις ανάγκες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.
• Γιατί οι φοιτητές καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με νέα και παλιά προβλήματα που διογκώνονται από την κυβερνητική πολιτική.

• Γιατί οι νέοι της κατάρτισης και της μαθητείας βλέπουν ότι το μέλλον τους είναι μία διαρκής «μαθητεία», δηλαδή εργασιακή περιπλάνηση, δουλειά με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, γνώση με το σταγονόμετρο και διαρκής υποβάθμιση των σχολών τους.

• Γιατί οι νέοι και οι νέες εργαζόμενες ζουν την πραγματικότητα που θέλει να κρύψει κάτω από το χαλί η κυβέρνηση. Την πραγματικότητα του part time, των ανύπαρκτων συμβάσεων, των ακαθόριστων ωραρίων κτλ.

Γι’ αυτό καλούν τη νεολαία να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνει η Τ.Ο. της Ρόδου αύριο, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο ισογείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για να συζητήσουν και να πουν τους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Θάνος Μπίμπας, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν και υπεύθυνος της Επιτροπής Αιγαίου, και έχει γνώση της περιοχής μας, των προβλημάτων μέσα στους χώρους της νεολαίας και έχει έρθει στη Ρόδο πολλές φορές.