Ρόδος: Κάθειρξη 25 ετών σε τρία άτομα για ναρκωτικά

Συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 19.000 ευρώ «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 21χρονη Ουκρανή, 24χρονος Ροδίτης και 40χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για την υπόθεση της μεταφοράς στο νησί μας, βαλίτσας που περιείχε περισσότερα από 9 κιλά χασίς!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχη με τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας την 21χρονη Ουκρανή και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν ο 24χρονος Ροδίτης και ο 40χρονος Αλβανός στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στον πρώτο, και κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ στον αλλοδαπό.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης οι εφέσεις για την Ουκρανή και τον Ροδίτη να έχουν αναστέλλουσα δύναμη, αλλά όχι και για τον Αλβανό ο οποίος μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγείται στη φυλακή.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Νικόλαος Δημητράτος, Στέλιος Αλεξανδρής και Κίμωνας Ευαγγελάτος.
 


 

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε η 21χρονη Ουκρανή.

Σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε να κατέχει δέκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 9.335 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η αλλοδαπή συνελήφθη και εξεταζόμενη από τους λιμενικούς δήλωσε ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο. Έτσι στήθηκε ελεγχόμενη παράδοση και στις 7 Φεβρουαρίου 2018 το μεσημέρι η αλλοδαπή συνάντησε σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου τον 24χρονο και του παρέδωσε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Αμέσως μετά, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβε και τον Ροδίτη ο οποίος μαζί με την αλλοδαπή προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν, η 21χρονη αλλοδαπή, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι ήταν η δεύτερη φορά που έκανε μεταφορά ναρκωτικών και πως προέβη στην πράξη της αυτή αναγκαζόμενη από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια της.

Η ίδια είπε πως το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει την οικογένειά της και τίποτε περισσότερο, ενώ επεσήμανε την άριστη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές.

Από την πλευρά του ο 24χρονος Ροδίτης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος είπε πως δεν γνώριζε κάτι για τα ναρκωτικά (αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση) και πως αυτό που ήξερε ήταν ότι θα μετέφερε την κοπέλα στην Παστίδα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είχε την εντύπωση πως ήταν παράνομη στη χώρα μας και πως επρόκειτο η αλλοδαπή να εργαστεί σε κάποιο κατάστημα εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τόσο ο 24χρονος όσο και η 21χρονη κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.