Στο Βερολίνο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τη σεζόν στη Ρόδο

Συγκρατημένες είναι οι κρατήσεις αυτό το διάστημα για τη Ρόδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στην έκθεση τουρισμού των Βρυξελλών.

Η έκθεση “Salon des Vacances” που άνοιξε χτες τις πύλες της και θα ολοκληρωθεί στις 10 του μήνα, φιλοξενεί σε περίπτερό της τον ΕΟΤ, εντός του οποίου καταλαμβάνουν χώρο η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και ο δήμος Κω με εκπροσώπους τους.

Τουριστικοί επιχειρηματίες βρίσκονται στις Βρυξέλλες, και από χθες πραγματοποιούν  συναντήσεις με τ.ο. που βρίσκονται εκεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αν και αυτό το διάστημα δεν παρατηρείται καμία εντυπωσιακή εικόνα στις κρατήσεις εντούτοις οι εκτιμήσεις θέλουν την τάση αυτή να βελτιώνεται στο προσεχές μέλλον.

Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι απουσιάζει η δυναμική στις κρατήσεις, κάτι που ισχύει για τους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, ενώ όλοι παραπέμπουν στην έκθεση του Βερολίνου για πιο ακριβή και ασφαλή συμπεράσματα.
 


Στην έκθεση, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στο Βέλγιο και  πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο των Βρυξελλών “Brussels Expo”, συμμετέχουν περισσότεροι από 800 εκθέτες, από 70 χώρες. Το 2018 ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης ανήλθε στις 105.000. 

Στόχος του Ε.Ο.Τ. είναι να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας στη βελγική αγορά, αναδεικνύοντας εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και τοποθετώντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό ποιοτικών διακοπών.

 

 

Κάθε χρόνο η έκθεση Salon des Vacances Brussels επιλέγει καινοτόμες νέες ιδέες για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Φέτος θα εμπλουτίσουν την έκθεση τρία νέα θέματα, Κρουαζιέρες-Wellness & Υγεία-Γαστρονομία και δύο νέα σημεία ενδιαφέροντος, φιλικά προς το LGBT -Travel.

Η Ρόδος αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους Βέλγους. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας», το 2018 οι Βέλγοι τουρίστες που ήλθαν στη Ρόδο ανήλθαν σε 57.247 έναντι 48.109 το 2017, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση της τάξεως του 19%. 

Την ίδια χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%.