620.000 ευρώ για την ανακατασκευή του βασικού οδικού δικτύου Μεγίστης

620.000 ευρώ για την ανακατασκευή του βασικού οδικού δικτύου Μεγίστης

620.000 ευρώ για την ανακατασκευή του βασικού οδικού δικτύου Μεγίστης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρει τα εξής:

Ανταποκρινόμενος στη μεγάλη αναγκαιότητα αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Μεγίστης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση διενέργειας από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Συντήρηση οδών από Κεντρικό Λιμάνι προς Πλατεία Παναγιάς, προς Μανδράκι και προς Αεροδρόμιο Δήμου Μεγίστης», συνολικού προϋπολογισμού 619,938,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνεται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση, την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης, με συνεχή διάθεση μεγάλου μέρους των διαθέσιμων πόρων, ταυτόχρονα με την διαρκή αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών πηγών.

Η τεχνική μελέτη του έργου αφορά σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των κυριότερων αρτηριών του υφιστάμενου οδικού δικτύου του Καστελλορίζου και συγκεκριμένα των οδών που οδηγούν από τον βασικό οικισμό του νησιού – κεντρικό λιμάνι, προς το αεροδρόμιο, από το κεντρικό λιμάνι προς το Μανδράκι και από τον προβλήτα του κεντρικού λιμανιού προς την Πλατεία Παναγιάς. Προβλέπεται επίσης η αποκατάσταση τμημάτων της οδού που οδηγεί από την διασταύρωση από το κεντρικό λιμάνι προς αεροδρόμιο, προς Άγιο Γεώργιο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας, Ιερού λόχου 4, στη Ρόδο.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος προσφοράς των διαγωνιζομένων θα υποβληθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.
Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών είναι η Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00πμ.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 9 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης

Δ. Νατσιός: Το Καστελλόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου