Δικάζεται 30χρονος Ροδίτης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει σήμερα, 30χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η υπόθεση αφορά την επίθεση που δέχτηκε πριν από περίπου δύο χρόνια 31χρονος στην Παλιά Πόλη για ασήμαντη αφορμή από τον 30χρονο κατηγορούμενο. Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος ο οποίος φέρεται άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και χρήστης ναρκωτικών το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου 2017 στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Παλιά Πόλη επιτέθηκε με μαχαίρι στον 31χρονο τραυματίζοντάς τον στο λαιμό.

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό σημείο της Παλιάς Πόλης, κοντά στο πρώτο σιντριβάνι και προκάλεσε, όπως είναι ευνόητο, μεγάλη αναστάτωση, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή εκατοντάδες επισκέπτες.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου για την παροχή ιατρικής φροντίδας, ενώ σε βάρος του 30χρονου δράστη σχηματίστηκε  δικογραφία για  απόπειρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκε ο 30χρονος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Τάσο Διάκο  κατέθεσε τη δική του εκδοχή για το πώς έφθασαν εκεί τα πράγματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς δέχτηκε πρώτος επίθεση από τον 31χρονο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν από κοινού να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, με εγγύηση 2.000 ευρώ, εμφάνιση 1η και 15η του μήνα στο Α,Τ. Ρόδου καθώς επίσης και το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.