Ξεκίνησαν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Ροδίνι

...Αγνώριστο αναμένεται να γίνει το πάρκο του Ροδινιού, σημείο αναφοράς για τους Ροδίτες επί δεκαετίες, καθώς ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει εδώ και εικοσιπέντε-τριάντα χρόνια και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Οι εργασίες ανάπλασής του έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες περίπου και στόχος είναι να επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη του, βεβαίως να συντηρηθεί αλλά να μπορούν Ροδίτες και επισκέπτες να απολαμβάνουν ξανά το σημείο αυτό μέσα στην πόλη, έναν χώρο μοναδικού φυσικού κάλλους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ανάδοχος του έργου βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και μάλιστα αναμένεται να το παραδώσει μετά την 25η Μαρτίου.
Πρόκειται για την Α’ φάση του έργου, προϋπολογισμού 650 χιλιάδων ευρώ (με την έκπτωση) η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020.


Όσο για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής:
Έχουν κλαδευτεί όλα τα ψηλά δένδρα, έχει γίνει καθαρισμός στις δύο λίμνες εντός του πάρκου, μία δύσκολη δουλειά αφού ήταν γεμάτες λάσπη και σκουπίδια. Επίσης, έχουν χτιστεί όλα τα τοιχία  γύρω από τις λίμνες, που είχαν πέσει, έχουν καθαριστεί τα μονοπάτια ενώ έχουν επισκευαστεί τα ξύλινα γεφυράκια με ξύλο που ήρθε από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ακόμη, έχουν επισκευάσει τις κουνέτες. Θα ακολουθήσουν και εργασίες για την αποκατάσταση του πρανές που πρέπει να γίνει τοιχίο και είναι δύσκολο έργο.

Όσο για το επόμενο στάδιο, είναι η Β’ φάση η οποία αφορά το δρόμο για τα Πευκάκια και ο Δήμος έχει αιτηθεί από την Περιφέρεια να χρηματοδοτηθεί το έργο με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι και η σύνδεση του πάρκου με το χώρο που φιλοξενούνται τα ελάφια μέσω ενός μονοπατιού.

Μάλιστα, η Αντδήμαρχος Περιβάλλοντος, κα Λίτσα Κρεμαστινού, θα ζητήσει, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, να υπάρχουν μόνιμα στο πάρκο δύο άτομα από τη Διεύθυνση Πρασίνου και δύο από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, σε μόνιμη βάση, ώστε να το συντηρούν.