Νέα διαδρομή στο «δεκάρι» του Μαραθωνίου Ρόδου

Με αντίθετη φορά θα κινηθούν οι δρομείς των 10χλμ. στον Μαραθώνιο Ρόδου φέτος μετά από αίτημά τους ώστε να είναι πιο …βατή η διαδρομή με ώρα εκκίνησης στις 7.40 την Κυριακή 14 Απριλίου, για να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η διαδρομή παραμένει η ίδια με τις προηγούμενες χρονιές αλλά από την αφετηρία μπροστά στο «Ήχος και Φως» οι αθλητές θα κινηθούν αριστερά προς το δημαρχείο και όχι προς τη Μεσαιωνική Πόλη, για να τερματίσουν στην αψίδα στην πλατεία Ελευθερίας.

Η περιγραφή της διαδρομής: Κέντρο Ρόδου –Πλατεία Ελευθερίας -Οδός Σάββα Νικολάου –Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Οδός Κω-Οδός Λέρου-Οδός Καλύμνου-ΑκτήΜιαούλη-ΚάτωΠέτρες-ΟδόςΚρητικά/Ιαλυσού-3η Αναστροφή στα Φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά  με την οδό Ηλιάδων  (Φανερωμένη) –Οδός Ιαλυσού/Κρητικά-Κάτω Πέτρες-Ακτή Μιαούλη-Οδός Καλύμνου-Οδός Λέρου-Οδός Κω-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Πλατεία Ελευθερίας-Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Η ίδια ωστόσο παραμένει η διαδρομή των 42.195μ., η εκκίνηση για τους δρομείς της οποίας θα δοθεί στις 7.30 και είναι η ακόλουθη: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας - Ακτή Σαχτούρη - Οδός Αυστραλίας - Νέα περιφερειακή Ρόδου - 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας - Νέα περιφερειακή Ρόδου - Οδός Αυστραλίας - Ακτή Σαχτούρη - Πύλη Ελευθερίας - Μύλοι - 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι - Μαρίνα Μανδρακίου - Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας - Πλ. Κουντουριώτη - Οδός Σάββα Νικολάου - Οδός Γεωργίου Παπανικολάου - Οδός Κω - Οδός Λέρου - Οδός Καλύμνου - Ακτή Μιαούλη - Κάτω Πέτρες - Οδός Κρητικά/Ιαλυσού - 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) - Οδός Ιαλυσού/Κρητικά - Κάτω Πέτρες - Ακτή Μιαούλη - Οδός Καλύμνου - Οδός Λέρου - Οδός Κω - Οδός Γεωργίου Παπανικολάου - Πλατεία Ελευθερίας - Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Οι εγγραφές
Οι εγγραφές για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα: https://rhodesmarathon.gr για τις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου και τον ΔΟΠΑΡ με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://rhodesmarathon.gr
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram:   https://www.instagram.com/roadstorhodes