Το ΤΕΕ Κρήτης ζητά αύξηση των δρομολογίων Κρήτης-Κάσου

Το ΤΕΕ Κρήτης ζητά αύξηση  των δρομολογίων Κρήτης-Κάσου

Το ΤΕΕ Κρήτης ζητά αύξηση των δρομολογίων Κρήτης-Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, το ΤΕΕ/ΤΑΚ στηρίζει το αίτημα των κατοίκων της Κάσου και ζητά αύξηση των δρομολογίων ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κρήτης - Κάσου.

«Κύριε Υπουργέ,
Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ με ομόφωνη απόφασή της κατά τη συνεδρίαση στις 7-9-2019 αποφάσισε να σας αποστείλει επιστολή προκειμένου να θέσει το ορθώς υφιστάμενο αίτημα των φορέων της Κάσου για αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κρήτης-Κάσου.

Η Κάσος αποτελεί ένα μικρό ακριτικό νησί της χώρας μας, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την Κρήτη και ιδιαίτερα με τους ανατολικύς νομούς της (Νομοί Ηρακλείου και Λασιθίου). Η σύνδεση των δύο νησιών, τα οποία απέχουν μόλις 2,5 ώρες με πλοίο από τη Σητεία και 6 ώρες από το Ηράκλειο (με ενδιάμεση προσέγγιση τη Σητεία), είναι ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μάλιστα, παρόλο που η Κάσος εξυπηρετείται σε διάφορα επίπεδα (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αγορά προϊόντων που δεν υπάρχουνσ την Κάσο, μεταφορά οπωροκηπευτικών και άλλων τροφίμων, μετακίνηση ανθρώπων μεταξύ των δύο νησιών και τουριστών) σχεδόν για δέκα μήνες το χρόνο υπάρχει μόνο ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο που συνδέει τους δύο προορισμούς. Επιπλέον, δεν υπάρχει πια η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης καθώς το δρομολόγιο Σητεία-Κάσος έχει καταργηθεί.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έν αμικρό νησί το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την Κρήτη τόσο ιστορικά και πολιτισμικά όσο και σε επίπεδο καθημερινής επιβίωσης και ανατροφοδότησης τους δύσκολους μήνες του φιθνοπώρου και του χειμώνα ζητούμε να εξετάσετε το δίκαιο αίτημα των φορέων της Κάσου και να αποφασίσετε άμεσα την προσθήκη ενός λιμανιού της ανατολικής Κρήτης στο δρομολόγιο Πειραιάς-Κυκλάδες-Κάσος με κατάληξη τη Ρόδο που εκτελείται κάθε Τρίτη από Πειραιά και κάθε Πέμπτη από τη Ρόδο.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ
Η Πρόεδρος
Ειρήνη Βρέντζου»

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)