Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης της Πινακοθήκης Ρόδου στην Αθήνα

Μια έκπληξη επεφύλαξε στον Γιάννη Μαχαιρίδη αλλά και σε πολλούς άλλους παριστάμενους,  η έκθεση έργων της Πινακοθήκης Ρόδου στην Αθήνα, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν τη Δευτέρα με την παρουσία πλήθος κόσμου. 

Στην έκθεση προσήλθαν εκπρόσωποι της Δωδεκανησιακής παροικίας, εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Στα αντιπροσωπευτικά έργα της πινακοθήκης Ρόδου που εκτίθενται στην έκθεση, περιλαμβάνονταν και έργο του Γιάννη Μαχαιρίδη. Πρόκειται για τοπίο σε ξύλινο παραθυρόφυλλο, με μελάνια και μικτή τεχνική, φιλοτεχνημένο το 1997 το οποίο είχε δωριθεί στην πινακοθήκη της Ρόδου.
 


Ο Γιάννης Μαχαιρίδης, εκτός της ενασχόλησής του με τα κοινά, αξίζει να σημειωθεί ότι ασχολείται και με την τέχνη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η ευαισθησία του για την πινακοθήκη της Ρόδου και τα έργα που φιλοξενεί είναι ιδιαίτερη.

Το λεύκωμα, «οι πολύτιμες συλλογές της πινακοθήκης Ρόδου» που εκδόθηκε το 1999, από το Υπουργείο Αιγαίου καθώς και η επανέκδοσή του από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου έγιναν με δική του πρωτοβουλία.