Έκθεση ζωγραφικής «Τέχνη, γέφυρες και ορίζοντες» των Εκπαιδευτηρίων "Ροδίων Παιδεία"

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, με πίνακες σημαντικών δημιουργών, μέσα από τα μάτια των παιδιών, θα διεξαχθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
 

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’  Δημοτικού μέσα από την πολυεπίπεδη δράση: «Τέχνη, γέφυρες και ορίζοντες» συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις, που αφορούσαν διάσημους πίνακες γνωστών ζωγράφων.

Σε αυτή την ομαδική έκθεση θα γνωρίσετε τους: Βαν Γκογκ, Πικάσο, Μιρό, Σαγκάλ, Καντίνσκι, Ματίς, Γκωγκέν, Κλιμτ, μέσα από τα μάτια των παιδιών.  Οι μικροί ζωγράφοι ενεργοποιήθηκαν, απελευθέρωσαν τη σκέψη και το συναίσθημά τους και αποδεσμεύτηκαν από συγκρίσεις, αποδεχόμενοι ότι η αισθητική είναι υποκειμενική και μπορεί να χωρέσει όλες τις οπτικές, ισότιμα.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 17:30 τα παιδιά είναι έτοιμα να παρουσιάσουν τα έργα τους, γνωρίζοντας ότι τα έσοδα από την πώληση των πινάκων θα διατεθούν στο παρατηρητήριο οδικής ασφάλειας Ρόδου, «Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.».

«Σας περιμένουμε να βαδίσετε στις πολύχρωμες γέφυρες των παιδιών μας, που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον, που ίσως εμείς δε φανταζόμαστε, αλλά εκείνα ήδη γνωρίζουν», σημειώνειστην ανακοίνωσή του το «Ροδίων Παιδεία». Με τη στήριξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης (Νεστορίδειο Μέλαθρο).