Τιμούν τη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

Τιμούν τη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

Τιμούν τη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1069 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου με αφετηρία και τερματισμό στ’ Απόλλωνα θα διεξαχθεί ο 12ος ημιμαραθώνιος

Ο καθιερωμένος αγώνας στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου και αφορά τον ημιμαραθώνιο με αφετηρία και τερματισμό στ’ Απόλλωνα. Είναι μια συνάντηση που αποκτά κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φίλους, με την πρώτη φετινή ανακοίνωση από τους διοργανωτές ν’ αναφέρει τα εξής:

«Την Κυριακή 3 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 12ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου.

Εντωμεταξύ ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες για τον αγώνα και τις επόμενες ημέρες κλείνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Θα υπάρχουν ομάδες εθελοντών όπως κάθε χρόνο που θα καλύψουν τις ανάγκες του σε όλα τα στάδια. Στον περσινό αγώνα βοήθησαν πάρα πολύ οι εθελοντές του πολιτιστικού συλλόγου “Νέοι Ορίζοντες”, οι Απολλωνιάτισσες, ο Απόλλων Απολλώνων, οι εθελοντές αντιμετώπισης καταστροφών Σαλάκου ενώ ασταμάτητος ήταν ο γιατρός Χατζηνικόλας Νίκος που γύριζε παντού με το ποδήλατό του.

Ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή του αγώνα από το Σαν Φραγκίσκο στις 08.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.
Ο αγώνας είναι διοργάνωση της “Νίκης” Ρόδου με συνδιοργανωτές τον δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο “Νέοι Ορίζοντες” Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο “Απόλλων” Απολλώνων, και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων “οι Απολλωνιάτισσες”.

Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και θα τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.

Στα τμήματα της νέας διαδρομής (από πέρσι) έχει προστεθεί ένα ανηφορικό κομμάτι 8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία όπου τα 3 χιλιόμετρα μετά το Φουντουκλί (από το 11,5 μέχρι το 14,5) έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι κατηφορικό με απότομη κατηφόρα με 6 απότομες στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου (η κατάβαση προς Απόλλωνα) όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.

Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο ενώ οι χιλιομετρικές ενδείξεις και η αναστροφή είναι έτοιμα σημειωμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά, χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και μακαρονάδα για όλους τους συμμετέχοντες.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι αθλητές.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα, δηλαδή μετά τις 25 Φεβρουαρίου και την Κυριακή πριν τον αγώνα στα Απόλλωνα. Έως και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι το επιθυμούν στον χώρο εκκίνησης.

Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: έως 18, 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια κατηγορία περισσότερη γιατί οι γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία βετεράνων από τα 30, οπότε οι πρώτες κατηγορίες των γυναικών είναι έως 18, 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.

Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα πάρουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξή τους ενώ όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής και θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν καταταχτούν στις τρεις πρώτες θέσεις των κατηγοριών.

Επίσης θα υπάρχει κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης και κύπελλο στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης.

Φέτος αυξήθηκαν οι χορηγοί (εκτός από τους εθελοντές από τους συλλόγους των Απολλώνων) για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και θα διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: “ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ” παραδοσιακό εστιατόριο, “ARISTA” σούπερ μάρκετ, “ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ”, “ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ”, “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ” ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, “RONDA”, “AROMA” café, “BOWLING HALL”, “ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ” κομμωτήριο, “ΠΑΡΑΓΚΑ” μαγειροτεχνείο, “ΓΙΑΡΕΝΗΣ” εστιατόριο, “Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ”, “Η ΦΙΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ” σουβλατζίδικο, σνακ μπαρ “ΤΟ ΑΡΥΑΚΙ”, καφετέρια “LIKE”, “CAFE PERNOS”, “ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ” τοπικά είδη, “GEM TRAVEL”, “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ” λογιστικό γραφείο, εστιατόριο “ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ”, εστιατόριο “ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ”, φούρνος “Ο ΚΑΣΑΠΗΣ”, “ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ”, “ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ” ιχθυοπωλείο, “GONDOLA” πιτσαρία, “VARGAS sport”, “ELAFOS HOTEL”, “ΤΡΟΠΑΙΟΝ” κύπελλα - μετάλλια.

Τέλος, υπάρχει ομάδα “ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων” στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου στο facebook όπου αναρτώνται πληροφορίες για τις αλλαγές του αγώνα, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες από το 2008.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στην ομάδα στο facebook ή στο 6931848664 με τον Σάββα Χατζηνικολάου, υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα».

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας