Επαναδημοπράτηση παραλιών της Ρόδου

Επαναδημοπράτηση παραλιών της Ρόδου

Επαναδημοπράτηση παραλιών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

Σε επαναδημοπράτηση των άγονων πόστων στις παραλίες του νησιού, προχωρά ο Δήμος της Ρόδου ενώ θα δοθεί παράταση και στην προθεσμία για το προτιμησιακό δικαίωμα, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οικονομικής, Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου, καταρχήν, ενέκριναν το σχέδιο διακήρυξης δημοπρασίας των άγονων θέσεων που προέκυψαν από τον περυσινό διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι αυτά τα πόστα βγαίνουν «στον αέρα» για τρίτη φορά και βρίσκονται στη νοτιοδυτική και δυτική πλευρά της Ρόδου.

Πρόκειται, συνολικά, για 32 πόστα για τα οποία μέχρι στιγμής, δύο φορές που έχει γίνει δημοπρασία, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μαζί έβαλαν και οκτώ πόστα για καινούργια θαλάσσια μέσα αναψυχής που έχουν εγκριθεί από τη Δημοτική Αρχή. Για όλα αυτά τα πόστα οι δημοπρασίες αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία που λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα προτιμησιακά δικαιώματα. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, ήρθε ως θέμα στην Επιτροπή και η παράταση στην ημερομηνία που είχαν δώσει για την υποβολή αιτήσεων για τυχόν προτιμησιακό δικαίωμα απλής ρήσης αιγιαλού-παραλίας, που, ως γνωστόν, αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία κτλ.

Η καταληκτική ημερομηνία που είχαν δώσει αρχικά ήταν η 1η Φεβρουαρίου αλλά επειδή εκδηλώθηκαν και άλλα αιτήματα και επειδή είναι αρχή του χρόνου και ενδέχεται κάποιοι ενδιαφερόμενοι να μην πρόλαβαν να ενημερωθούν ακόμη, αποφασίστηκε να δοθεί μία παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου.

Πάντως, ενδιαφέρον υπάρχει αφού μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 15 αιτήσεις.

* Φώτο: Φίλιππος Φιλίππου

Διαβάστε ακόμη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»