Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας επιλέγει τη Ρόδο για την προετοιμασία του!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας επιλέγει τη Ρόδο για την προετοιμασία του!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας επιλέγει τη Ρόδο για την προετοιμασία του!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2464 ΦΟΡΕΣ

Ο Χρήστος Βολικάκης, αμέσως μετά το υψηλότερο βάθρο, μιλά και πάλι για τη Ρόδο και τις δυνατότητές της

Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας τις προηγούμενες μέρες και ήρθε αμέσως στη Ρόδο για προετοιμασία.

Φεύγει κι έρχεται- σε λίγο αγωνίζεται στην Πολωνία- έχοντας βάλει το νησί στην καρδιά του και διαφημίζοντας την πίστα ποδηλασίας της Ρόδου κάθε φορά που κάνει δηλώσεις σε διεθνή μέσα για τις επιτυχίες του.

Ο Χρήστος Βολικάκης, που πάει “σφαίρα” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 μπορεί να γίνει ένας τέλειος διαφημιστής της Ρόδου και της πίστας στο στάδιο Διαγόρα η οποία για δεκαετίες από τότε που την δημιούργησαν οι Ιταλοί κατακτητές ήταν η μοναδική πίστα στην Ελλάδα.

Μέσα στις άπειρες δυνατότητες που έχει η Ρόδος να αναδεικνύεται παντού και πάντα είναι κι αυτή, η πίστα της!

Αναδείχτηκες πρωταθλητής κόσμου τις προηγούμενες ημέρες, κι αμέσως μετά ήρθες στη Ρόδο για την προπόνησή σου!
Αναδείχτηκα κυπελλούχος κόσμου στο αγώνισμα της ποδηλασίας πίστας (omniam) που περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα πίστας σε μία μέρα. Η πορεία αυτή ξεκίνησε από τον Οκτώβρη οπότε και άρχισε να μετράει η πρώτη χρονιά ολυμπιακής μου πρόκρισης. Στο σύνολο των παγκοσμίων κυπέλλων που είναι έξι και έγιναν στη Γαλλία, τον Καναδά, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ, αναδείχτηκα κυπελλούχος κόσμου στο omnian. Στη Γαλλία επίσης πήρα χάλκινο μετάλλιο στο points Race και στον Καναδά επίσης χάλκινο στο Scratch race ενώ στη Νέα Ζηλανδία πήρα χρυσό στην ίδια κατηγορία. Όλα αυτά με ανεβάζουν στην α΄ θέση στην παγκόσμια κατάταξη, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Γιατί επέλεξες τη Ρόδο και δεν προτίμησες την Αθήνα, την πίστα στο ΟΑΚΑ;
Η Ρόδος είναι ένα πολύ όμορφο νησί που συνδυάζει βουνό, θάλασσα και ποικιλία διαδρομών. Κυρίως όμως για εμάς πόλος έλξης είναι το ποδηλατοδρόμιο στο στάδιο Διαγόρα το οποίο για πολλές δεκαετίες ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα ενώ έχει βγάλει και πολύ μεγάλους αθλητές: Κούτρας, Βογιατζής, Μανίκαρος, Τέλογλου, και φυσικά το Γιώργο Χειμωνέτο. Το επιπλέον πλεονέκτημα της Ρόδου είναι οι ευνοϊκές θερμοκρασίες και γενικά οι καλές κλιματολογικές συνθήκες. Αν και φέτος είχε πολλές βροχές, αλλά αυτό ίσχυσε παντού.

Έρχονται για την προετοιμασία τους στη Ρόδο όσοι αθλητές θα μπορούσαν να έρχονται;
Όχι κατά την ταπεινή μου άποψη, κι αυτό δεν οφείλεται μόνο σε οικονομικά στοιχεία. Πιστεύω ότι οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να διαθέσουν κάποια κονδύλια για την αναβάθμιση του ποδηλατοδρομίου το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει πολύ σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου εφόσον αναβαθμιστεί θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για διεθνείς διοργανώσεις, κι εμείς θα το στηρίξουμε αυτό όπου χρειαστεί για να γίνει ένας ποδηλατικός πυρήνας στην Ελλάδα.

Επιπλέον στη Ρόδο υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που αγαπούν το ποδήλατο και σίγουρα μια τέτοια ενέργεια από πλευράς των τοπικών φορέων θα βοηθούσε την εξέλιξή τους. Αυτό ωστόσο που διαπιστώνω είναι ότι στη Ρόδο πρέπει να ομονοήσουν όλοι: σωματεία, σύλλογοι, παράγοντες για το καλό του αθλήματος διότι οι διαφωνίες δεν ωφελούν. Τη Ρόδο όλοι μαζί πρέπει να την ανεβάσουν ψηλά.


Ποιοι ποδηλάτες προπονούνται αυτή την περίοδο στο νησί;
Από τη δική μου ομάδα στη Ρόδο αυτή τη στιγμή βρίσκονται για προπόνηση, εν όψει αγωνιστικών υποχρεώσεων πέραν από εμένα οι αθλητές: Ζαφείρης Βολικάκης, (αδελφός μου), Ορέστης Ράπτης, Τάκης Χριστόπουλος, Ηλίας Τούντας, Στέφανος Κλόκας, Βασίλης Ασημομύτης, Τάσος Φραγκιαδάκης. Προετοιμαζόμαστε ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που ξεκινάνε εντός και εκτός Ελλάδας.

Ανήκετε σε Σωματείο του Βόλου!
Ο ποδηλατικός Όμιλος «Βόλος» του οποίου πρόεδρος είναι ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Βολικάκης, δημιουργήθηκε στη μνήμη του θείου μου Βαγγέλη Βολικάκη ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, επιστρέφοντας από αγώνες ποδηλασίας. Ο Σύλλογος έχει αναδείξει παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης.

Φέτος ξαναγυρίζουμε σ΄ αυτό το Σύλλογο κάνοντας ένα δυναμικό come back το οποίο έγινε επειδή υπάρχει η μεγάλη υποστήριξη του Κωνσταντίνου Μάκαρη. Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Φέτος κάναμε πολύ δυναμικές μεταγραφές μεταξύ αυτών του Ροδίτη ποδηλάτη Ορέστη Ράπτη που είναι και η αφορμή που η ομάδα έχει περιλάβει στην προετοιμασία της το νησί της Ρόδου.

Η πρώτη φορά που ήρθες στη Ρόδο πότε ήταν;
Έχω έρθω αρκετές φορές στο νησί σας, μ΄ έχει φέρει ο πατέρας μου πρώτη φορά το 2004 για προπόνηση. Επιλέγω τη Ρόδο για την προετοιμασία μου. Ο κόσμος μ΄ έχει αγκαλιάσει, το νησί είναι πανέμορφο, είναι από τους αγαπημένους μου προορισμούς.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος σου ποιος είναι;
Επόμενος στόχος, με συνοδό τον δικό σας Ορέστη Ράπτη είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πολωνία και βέβαια μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος