Μ. Βαρβιτσιώτης από τη Ρόδο: Εύχομαι να μην συζήτησε ο Τσίπρας μία λύση στο Αιγαίο τύπου Μακεδονίας

Μ. Βαρβιτσιώτης από τη Ρόδο: Εύχομαι να μην συζήτησε ο Τσίπρας μία λύση στο Αιγαίο τύπου Μακεδονίας

Μ. Βαρβιτσιώτης από τη Ρόδο: Εύχομαι να μην συζήτησε ο Τσίπρας μία λύση στο Αιγαίο τύπου Μακεδονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 618 ΦΟΡΕΣ

«Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να μην συζήτησε με τον κ. Ερντογάν μία λύση για το Αιγαίο τύπου Μακεδονίας γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν εγκληματικό», δήλωσε χθες, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος, χθες το απόγευμα, λίγο πριν από την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρό της κ. Παύλο Μπακίρη, τον τέως βουλευτή κ. Γιάννη Παππά και τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανο Δράκο.

Στις δηλώσεις του, ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε σε όλα στα ζητήματα που βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα αλλά και σε ορισμένα που αφορούν άμεσα την περιοχή μας. Αναλυτικά:

Για τα εθνικά ζητήματα
Καταρχήν, για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, είπε: «Πραγματικά, εύχομαι (ο κ. Τσίπρας), σ’ αυτά τα οποία δεν μάθαμε αλλά συζήτησε με τον κ. Ερντογάν, να μην συζήτησε και για το Αιγαίο μία λύση τύπου Μακεδονίας γιατί κάτι τέτοιο θα ήτανε εγκληματικό», είπε και συμπλήρωσε ότι, για τον ίδιο, πρώτος στόχος κάθε κυβέρνησης, πέρα από την ευημερία των Ελλήνων, είναι πρώτα απ’ όλα η προάσπιση της εθνικής ταυτότητας, των συνόρων, της ακεραιότητας του έθνους και της χώρας.

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
Ερωτηθείς πώς βλέπει την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ), ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας, καταρχήν θύμισε ότι το ψήφισαν στη Βουλή, ωστόσο θεωρεί ότι ο σχεδιασμός του δεν ανταποκρίνεται στο κόστος του, όπως και ότι ο τρόπος με τον οποίο μπήκε το ΜΙ στη ζωή μας δεν λύνει το βασικό πρόβλημα που έχει η νησιωτική χώρα, το οικονομικό βάρος της μεταφοράς.

Γι’ αυτό, όπως είπε, διατήρησαν τόσα χρόνια τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ, ακριβώς για να φέρουν αυτή την εξισορρόπηση. Από εκεί και πέρα όμως-συνέχισε-χρειάζονται και άλλα ισοδύναμα για να πούμε ότι συγκροτούμε μία σοβαρή, συγκροτημένη, νησιωτική πολιτική. Και είπε: «Χρειάζεται το υγειονομικό ισοδύναμο, χρειάζεται το ενεργειακό ισοδύναμο, χρειάζεται το εκπαιδευτικό ισοδύναμο, χρειάζεται το ισοδύναμο στη διαχείριση των αποβλήτων...».


Για τη Μεταναστευτική Πολιτική
Για τον «απόλυτο παραλογισμό» που ζούμε τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι αφού πρώτα απ’ όλα ζήσαμε μία μακρά περίοδο…με τίτλο «η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα» και όποιος ήθελε έμπαινε μέσα και όλοι αυτοί που μπήκαν οδήγησαν στο αποτέλεσμα η Ευρώπη να αποκτήσει σιδερόφραχτα και η μία μετά την άλλη, οι χώρες του τότε λεγομένου Βαλκανικού διαδρόμου να υψώσουν φράχτες και τείχη απέναντι στην άφρονα πολιτική της Ελλάδας.

Από το Μάρτιο του 2016 έχει τεθεί σε ισχύ μία συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας την οποία η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει όπως έπρεπε αφού έλεγε ότι όποιος δεν δικαιούται άσυλο στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέφει στην Τουρκία, κάτι που έγινε σε ποσοστό κάτω του 2%.

«Αυτό το οποίο βιώνουν σε ορισμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι τελικά μία συστηματική αλλοίωση του πληθυσμού, της φυσιογνωμίας των νησιών και του χαρακτήρα του εθνικού τον οποίο πρέπει να διατηρήσουμε», είπε ακόμη και ανέφερε ότι οι ίδιοι πιστεύουν σε τρεις άξονες: Σε μία ισχυρή πολιτική φύλαξης συνόρων, στον άμεσο διαχωρισμό πρόσφυγα και μετανάστη, με επιστροφή του παράνομου μετανάστη στη χώρα από την οποία προήλθε ή πίσω στην Τουρκία και τρίτον πιστεύουν σε μία πολιτική σοβαρής αξιοποίησης των χρημάτων, με διαφάνεια, μαζί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τους διεθνείς Οργανισμούς αλλά κάτω από την ελληνική εποπτεία.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η χώρα μας να θεωρείται το hot-spot της Ε.Ε. και δεν μπορεί η χώρα μας να ανταλλάσσει τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν hot-spot με τον τρόπο με τον οποίο έγινε», τόνισε.

Για τις εκλογές
Μετά από τα παραπάνω, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι το αίτημα που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία εδώ και πολύ καιρό για εκλογές είναι πλέον επίκαιρο όσο ποτέ. Στις 26 Μαΐου θα στηθούν οι πρώτες κάλπες, ανεξάρτητα αν θα είναι μαζί και οι εθνικές αλλά είναι σίγουρο ότι είναι μία εθνική κάλπη αυτή για τις ευρωεκλογές. Εκεί θα ζητήσουν, λοιπόν, από τους Έλληνες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και να της στείλουν ένα μήνυμα να φύγει αλλά και ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να ευχηθεί καλή επανεκλογή στον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για τον οποίο είπε ότι έχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά στο Νότιο Αιγαίο και σήμερα η Διοίκηση του Αιγαίου συμβαδίζει με τις επιθυμίες των πολιτών του. Όπως είπε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μία από τις πρώτες σε απορροφητικότητα και έχει καταστεί μία περιφέρεια που βλέπουμε να γίνονται γενναίες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και ανάπτυξη στις υποδομές. Στους υποψήφιους βουλευτές ευχήθηκε να δώσουν τη μάχη με ένα πνεύμα σύμπνοιας, ομόνοιας και πάνω απ’ όλα μαχητικότητας που ταιριάζει σε νεοδημοκράτες.


Στη συνέχεια, θέλησε να ευχηθεί και στον φίλο του, όπως είπε, κ. Αντώνη Καμπουράκη, καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για τον Δήμο της Ρόδου και δήλωσε: «Η πρωτεύουσα του τουρισμού νομίζω ότι χρειάζεται έναν από τους πετυχημένους ανθρώπους του τουρισμού να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας διατήρησης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, αναβάθμισης των υπηρεσιών, επιμήκυνσης της περιόδου και διεύρυνσης των ωφελημάτων τα οποία θα έχει η Ρόδος από μία σοβαρή αλλαγή».

Ερωτηθείς ο πρώην Υπουργός εάν εκτιμά ότι θα έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές, είπε ότι δεν μπορεί να το γνωρίζει αλλά είτε γίνουν τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο είναι μία απόφαση που θα πάρει αποκλειστικά και μόνον ο κ. Τσίπρας, με γνώμονα το δικό του προσωπικό του συμφέρον. Είπε ότι οι εκλογές τον Μάιο θεωρεί ότι θα τον προστατεύσουν από την επικείμενη συντριβή τόσο στο περιβάλλον των ευρωεκλογών όσο και στο περιβάλλον των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είπε, μάλιστα, ότι εκείνο που βλέπει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλώσει πολύ τον πήχη των προσδοκιών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην περιοχή μας, είπε ότι θα ανακοινωθεί στην ώρα του, όπως όλα τα ψηφοδέλτια. Ισχύει, βέβαια, ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές είναι υποψήφιοι αυτοδικαίως, παράλληλα διακεκριμένα στελέχη της Ν.Δ. που έχουν τιμήσει τα βουλευτικά έδρανα, στη συντριπτική τους πλειονότητα εκτιμά ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι βουλευτές, παράλληλα με την ανάγκη που υπάρχει για μία βαθιά και ριζική ανανέωση.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»