Ο Μαραθώνιος της Ρόδου «γιγαντώνεται»

Μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις πανελληνίως θεωρείται ο Μαραθώνιος Ρόδου αφού ξεκίνησε ως ιδέα πριν από έξι χρόνια κι έχει αναπτυχθεί σε κάθε επίπεδο. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της Μαριέττας Παπαβασιλείου, προέδρου της οργανωτικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού, στη εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο ξενοδοχείο Semiramis την περασμένη Τετάρτη:

«Είναι μεγάλη χαρά  να διαπιστώνουμε πόσο έχει αγκαλιαστεί ο Μαραθωνιος Ρόδου από όλη την τοπική κοινωνία και πόσο μεγάλη είναι η υποστήριξη όλων, θεσμικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, επιχειρήσεων.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ο Μαραθώνιος όλων μας.

Ξεκίνησε δειλά πριν από έξι χρόνια με 300 δρομείς και έφτασε πλέον σήμερα τις 3.500 συμμετοχές με αθλητές από 39 χώρες, με ισχυρές συνεργασίες και διεθνή προβολή.

Με συνέπεια συνεχίζουμε δυνατά, γιατί Ρόδος αξίζει να έχει μια κορυφαία διεθνή αθλητική διοργάνωση και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να το καταφέρει».

Ο Βασίλης Ζήκας, αντιπρόεδρος της οργανωτικής και πρόεδρος στην ΕΑΣ Δωδεκανήσου, τόνισε: «Η άριστη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών και η συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού, κινητοποιεί σωματεία, συλλόγους και τις  εθελοντικές ομάδες. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι όλων μας. Γεννήθηκε, μεγαλώνει και οφείλουμε να το φροντίζουμε, ώστε να αναπτυχθεί σωστά και να γίνει από τους κορυφαίους Μαραθωνίους δρόμους του κόσμου.

Ως Ρόδος και Περιφέρεια, έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τα όσα έχει προσφέρει στο δωδεκανησιακό κλασικό αθλητισμό. Ευχαριστώ και όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές, για την τεράστια συμβολή τους στην όλη προσπάθεια».