Συνεχίζεται ο επιτυχημένος θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στη Ρόδο

Συνεχίζεται ο επιτυχημένος θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στη Ρόδο

Συνεχίζεται ο επιτυχημένος θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 599 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Η πετυχημένη πορεία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων οδήγησε τον Δήμο Ρόδου και την κα. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής να προβούν στη συνέχιση του θεσμού.

Με την επιστημονική καθοδήγηση του καθ. Αλιβίζου Σοφού, προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ένθερμη υποστήριξη του κ.κ. Κυρίλου και της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου υλοποιείται ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος από 14 Ιανουαρίου έως 30 Μαΐου. Αρωγός της πρωτοβουλίας ο κ. Νικόλαος Ράπτης, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσιου.

Φοιτητές του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέχουν δίωρη μελέτη σε παιδιά δημοτικού όλων των σχολικών τάξεων, χωρισμένα σε πενταμελής ομάδες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από Δευτέρα έως Παρασκευή είτε σε σχολικές αίθουσες είτε σε πνευματικά κέντρα των ενοριών.

Για να υποστηριχτεί πολύπλευρα ο θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων καλούμε εν ενεργεία, ή/και συνταξιούχους, ή/και άνεργους Πτυχιούχους Εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας να διδάξουν εθελοντικά (δύο δίωρα την εβδομάδα) αποκλειστικά σε παιδιά, των οποίων οι γονείς είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ/ΤΕΒΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Ερυθρού Σταυρού 12Α.Υπεύθυνη παιδαγωγός Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά: κα. Καραγεώργη Τσαμπίκα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241044758., e-mail: tkarageorgi@rhodes.gr

Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια αποτελούν συνοδευτικό μέτρο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018- 2019» - Κ.Σ. ΠΕ ΡΟΔΟΥ με κωδικό ΟΠΣ 5029377 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020» , στο οποίο ο Δήμος Ρόδου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο