Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προάγουν τις ανθρώπινες σχέσεις;

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο του νησιού μας, από μαθητές όλων των τάξεων του 2ου ΓΕ.Λ. Ρόδου «Καζουλλείου», αγώνας επιχειρηματολογίας, με θέμα:  «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προάγουν τις ανθρώπινες σχέσεις;» 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, προσηλωμένοι σταθερά στην ιδέα ενός εξωστρεφούς σχολείου, ανοικτού στην κοινωνία, το οποίο συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών αυριανών πολιτών, αποφάσισαν, να προχωρήσουν στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Συνδιοργανωτές –συνοδοιπόροι αυτής της διοργάνωσης ήταν: Η Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς, ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τους οποίους η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά. Ευχαριστούν επίσης την εταιρεία marketing Hihglight Ο.Ε για την επιμέλεια της διοργάνωσης και το Ραδιόφωνο Λυχνάρι για την επικοινωνία. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Δημήτριος Γάκης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς και  Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθηση κα Χαρούλα Γιασιράνη, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Ιωάννης Κορωναίος, εκπρόσωποι της 95 ΑΔΤΕ, η εκπρόσωπος του  Επιμελητηρίου κα Μαριτάνα Αλακιώτου,  ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα  Ελπίδα Ατσίδη και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και γονείς και μαθητές από διάφορα σχολεία. 


Ευχαριστούν θερμά την Κριτική επιτροπή η οποία αποτελείτο από τους διακεκριμένους επιστήμονες: 
Δρ. Ιωάννη Κρικώνη – Κοινωνιολόγο 
Αναστασία Βεργωτή – Ψυχολόγο
Μιράντα Λαού – Δικηγόρο 
Κωστή Τσαμπανάκη - Μηχανικό Επικοινωνιακών Συστημάτων 
Και οι οποίοι με τις εύστοχες ερωτήσεις τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός υψηλού επιπέδου αγώνα που εξέπληξε τους παρευρισκόμενους.  Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Φαίδρα Σπανού. 

Οι ομάδες του Λόγου και  του Αντίλογου με τους υπεύθυνους καθηγητές δούλεψαν για περίπου 3 μήνες με ζήλο, συνέπεια και επιμονή και το αποτέλεσμα ήταν να εντυπωσιάσουν με την ορθότητα του λόγου, το ύφος και τα επιχειρήματα. Ανταποκρίθηκαν σε ιδιαίτερα απαιτητικές ερωτήσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι δεν είναι παιδιά, αλλά ώριμοι πολίτες.

Στο τέλος, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, επικράτησε, με μικρή διαφορά, η ομάδα του Αντιλόγου. Όλοι, όμως, συμφώνησαν ότι τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και τόνισαν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις. Άλλωστε, η Διευθύντρια του 2ου ΓΕ.Λ., κα Σφακιανάκη, έκανε την πρόταση οι αγώνες επιχειρηματολογίας να καταστούν θεσμός και να διεξάγονται με συμμετοχή όλων των Λυκείων του νησιού. 


Τα ονόματα των καθηγητών και των ομάδων. 
Ομάδα Λόγου: καθηγητές:  κα Βασιλοπούλου και κ. Κουντούρης. Μαθητές: Βέλεμιρ Άννα, Κασλήογλου Σερχάν, Κόνσολας Νικίας, Μαλιφατουρατζή Μαρίνα, Χατζηκωνσταντή Κωνσταντίνα, Πιρπερή Αικατερίνη, Σκιαδά Καθολική, Γκούμα Άννα, Δουκιανού Δέσποινα, Λυκοπάντης Γεώργιος, Δοντά Ευηάννα. 
Ομάδα Αντίλογου: καθηγήτριες: κα Δερπάνη και κα Μακρή. Μαθητές: Ιωαννίδης Σάββας, Χύσα Άντζελα, Ψυλλάκη Σέβη, Βιτζηλαίου Φαίδρα, Πανιέρα Βενετσιάνα, Ποικιλίδης Παναγιώτης, Μεραμβελιωτάκης Αριστείδης, Βεργωτής Αντώνης, Μάγκος Μάρκος, Πέτσι Ματίλντα, Γεωργίου Αλεξάνδρα. 

Αν και η οργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, όχι μόνο το ταξίδι αλλά και ο προορισμός υπήρξαν η πιο γλυκιά ανταμοιβή. Το 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου «Καζούλλειο» δεσμεύεται, αφουγκραζόμενο τις επιθυμίες των μαθητών και τις απαιτήσεις της εποχής, να πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, οι οποίες αναδεικνύουν το αληθινό νόημα της εκπαίδευσης.