«Καθάρισε»  με την παραμονή η ΑΕ Κως

Χαρακτήρα έδειξε προχθές η ΑΕ Κως στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα και πήρε το «τρίποντο» απέναντι στον Ορφέα, μειώνοντας κι άλλο τις πιθανότητές του να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή από την αρχή της αναμέτρησης γνωρίζοντας πως μια νίκη θα τους βοηθούσε όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά ενόψει της ενδιαφέρουσας συνέχειας και της δικής τους προσπάθειας για σωτηρία.

Με την συμπλήρωση εννιά λεπτών πάντως ο Κεφαλιανός έκανε μια κούρσα από αριστερά, πάσαρε στον Τογρού, κι αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Θέμελη για το 1-0.

Οι δύο αυτοί παίκτες απείλησαν περισσότερο επιθετικά έως τη λήξη του ημιχρόνου για λογαριασμό της ΑΕ Κω, χωρίς ωστόσο να παραβιάσουν ξανά την εστία του Ορφέα.

Επόμενη καλή φάση για τους Κώους ήταν αυτή του 62’ με το σουτ του Κεφαλιανού που απόκρουσε ο Θέμελης, μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς Ορφέα θεωρώντας πως έπρεπε να βγει η μπάλα εκτός λόγω του ότι βρισκόταν παίκτης τους στο έδαφος τραυματισμένος.

Δυο λεπτά μετά, το σουτ του Οχτάρα βρήκε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 75’ ο τερματοφύλακας του Ορφέα αντέδρασε σωστά στο πλασέ που επιχείρησε και πάλι ο Κεφαλιανός.

Από την ΑΕ Κω διακρίθηκαν οι Τογρού και Κεφαλιανός ενώ από τον Ορφέα ο Θέμελης.
Διαιτητής ήταν ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης με βοηθούς τους Δημόπουλο και Παγώνη.

Α.Ε Κως: Παπαγιαννόπουλος, Χιούσι, Ζιώγας, Ηλιάδης, Κεφαλιανός Μ., Παπανικολάου (35’ λ.τ Κουρζής), Τογρού (93’ Νυστάζος), Χατζηφούντας, Κεφαλιανός Γ., Τρικοίλης (63’ Αρκούδας), Οχτάρας (81’ Ζαΐμι).

Ορφέας: Θέμελης, Τσικούρης, Ντουρμισλάρ, Αντωνιάδης, Δαφερέρας, Τζοβαλίν, Στεργιόπουλος, Λουκίσσας, Αυγουστάκης, Σβέρκος, Μαχραμάς (52’ Γκρίζης).