«Βραδυνές υποσχέσεις και άλλες ιστορίες»

«Βραδυνές υποσχέσεις και άλλες ιστορίες»

«Βραδυνές υποσχέσεις και άλλες ιστορίες»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Μετά την επιτυχημένη ετήσια λογοτεχνική σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ που συμπλήρωσαν ήδη έξι τόμους, με εκατόν πενήντα πρωτότυπα διηγήματα, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ εγκαινιάζουν τη νέα λογοτεχνική σειρά με το γενικό τίτλο ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.

Η νέα σειρά ξεκινά με το βιβλίο του συμπολίτη μας Γιώργου Ταρασλιά «ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ», που περιλαμβάνει τα δώδεκα διηγήματα: «Βραδυνές υποσχέσεις», «Στη θαλπωρή της ύπαρξης», «Παιδικό έγκλημα», «Ατέλειωτη νύχτα», «Το κορίτσι με τα μεγάλα χείλη», «Ο Αμερικάνος», «Βρώμικη ιστορία», «Δυο ξένοι στο Μόντε Κάρλο», «Απόψε μόνο απόψε», «Χωρίς ελπίδα», «Τάκης Π», «Χρήστος Τ».
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 8.00 μ.μ. στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ” με ομιλίες του εκδότη Μάριου Βερέττα και του συγγραφέα Γιώργου Ταρασλιά.

Ο Γιώργος Ταρασλιάς γεννήθηκε στη Ρόδο τον Μάιο του 1969. Πέρασε τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια στα Κοσκινού. Στα δεκαοκτώ του έφυγε για σπουδές στην Αθήνα - οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Ξαναγύρισε στο νησί το 1998 και από τότε μένει στην πόλη της Ρόδου. Γνώρισε τη γυναίκα του, την Μπέττυ, το 2001 και παντρεύτηκαν το 2002.

Έχουν έναν γιο, τον Αριστείδη. Τα βιβλία έγιναν καταφύγιο από νωρίς στη ζωή του. Σε δύσκολες εποχές είχε την τύχη να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με το έργο σπουδαίων λογοτεχνών – Καμύ, Ντοστογιέφσκι, Σιοράν, Μπουκόφσκι, Κάφκα, Έσσε, Χένρυ Μίλλερ, Καρούζο, Καζαντζάκη.

Άρχισε να γράφει από τα δεκαπέντε του. Αρκετά χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε τη θεραπευτική δύναμη της γραφής. Συνεχίζει να γράφει κυρίως για λόγους αυτοθεραπείας. Θεωρεί τη λογοτεχνία ως μια απόπειρα εξήγησης της ανθρώπινης ύπαρξης και ως μία μέθοδο προσωπικής σωτηρίας.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων