Δημήτρης Κρεμαστινός: "Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για συνεργασία ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ"

Δημήτρης Κρεμαστινός: "Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για συνεργασία ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ"

Δημήτρης Κρεμαστινός: "Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για συνεργασία ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 361 ΦΟΡΕΣ

Προφανώς λόγω σύγχυσης, αλλά και σκοπιμότητας, διευκρίνισε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δ. Κρεμαστινός

Σε σύγχυση αλλά και σκοπιμότητα αποδίδει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, την ερμηνεία των πρόσφατων δηλώσεών του, από ορισμένα αθηναϊκά ΜΜΕ, ως έκκληση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ή Ποταμιού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες θέλησε να ξεκαθαρίσει από τη Ρόδο τι ήθελε να πει και ποια είναι η θέση του ακριβώς. Καταρχήν, είπε ότι η Ελλάδα, με το να μην κυβερνούν οι όμοροι χώροι, δηλαδή κόμματα τα οποία είναι συγγενή και δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους, έχει βλαφθεί. Ως παράδειγμα ανέφερε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ η οποία δεν ήταν επ’ ωφελεία της χώρας, όπως είπε, όχι των κομμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Κρεμαστινός, το ότι υπήρξε αυτή η συνεργασία ήταν η αιτία για να εφαρμοστεί η οικονομική πολιτική Βαρουφάκη, για να γίνουν τα capital controls και να έρθει το τρίτο Μνημόνιο που ήταν το χειρότερο απ’ όλα γιατί σηματοδότησε την παράδοση της δημόσιας περιουσίας τουλάχιστον για έναν αιώνα.

Αυτό που είπε, λοιπόν, ορισμένες εφημερίδες των Αθηνών το είδαν ως έκκληση για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ή Ποταμιού κτλ. και ο ίδιος, χθες, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι καμία συνεργασία δεν εννοούσε, απλώς έκανε μία πολύ καθαρή διαπίστωση.

Εκτός από τον τόπο, λοιπόν, αυτό έβλαψε και τους ίδιους τους ΑΝΕΛ που... αυτοδιαλύθηκαν γιατί οι απόψεις τους ήταν χιλιόμετρα διαφορετικές από το άλλο κόμμα.

Το αύριο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που οι ίδιοι θα θέλουν να σεβαστεί το κόμμα που θα έρθει πρώτο, αλλιώς δεν θα συνεργαστούν με κανέναν.

Έτσι, ο πρώην Υπουργός θέλησε να ξεκαθαρίσει το εξής: Το ΚΙΝΑΛ θα κατέβει στις εκλογές ανεξάρτητο από τους άλλους δύο διεκδικητές και δεν θα συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση εφόσον οι αρχές του, οι κόκκινες γραμμές που θέτει, δεν γίνουν σεβαστές. Οι κόκκινες γραμμές για τους ίδιους είναι το κοινωνικό κράτος. Όπως είπε, η μεν Νέα Δημοκρατία θέλει να μεγαλώσει πρώτα την πίτα και μετά να κάνει ανακατανομή ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τώρα ανακατανομή με το υστέρημα και επιβάλλοντας φόρους.

Στο ΚΙΝΑΛ θέλουν επενδύσεις με παράλληλη ανακατανομή και αυτό τους διαχωρίζει από τους άλλους δύο χώρους. «Δεν μπορώ, λοιπόν, να διανοηθώ γιατί υπάρχει αυτή η σύγχυση. Να γράφουν οι εφημερίδες ότι είμαι υπέρ του ενός χώρου ή του άλλου» είπε ο κ. Κρεμαστινός και ξεκαθάρισε ότι μένει στη γραμμή ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για σύγχυση και σκοπιμότητα.

Στη συνέχεια, ανέλυσε ότι αυτοί οι άνθρωποι που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που έδιναν τα μεγάλα ποσοστά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πιστεύουν τα ίδια πράγματα και αν σήμερα ψηφίζουν κάτι άλλο το ΚΙΝΑΛ καλείται να τους φέρει πίσω. Μίλησε, λοιπόν, για ιδεολογικά όμορους χώρους.

Κληθείς ο κ. Κρεμαστινός να σχολιάσει τη διαρροή στελεχών από το χώρο του, είπε ότι το έχει πει και στον πρωθυπουργό και στην κα Φώφη Γεννηματά ότι οι όμοροι χώροι πρέπει να συζητούν μεταξύ τους και η πρωτοβουλία θα έπρεπε να ανήκει στον πρωθυπουργό που, όπως ακριβώς ζήτησε από τη Γεννηματά να μιλήσουν για το Σύνταγμα, θα έπρεπε να της ζητήσει να μιλήσουν για όλα αυτά θέματα.

Αυτό-είπε στη συνέχεια-δεν έχει σχέση με το ότι διάφοροι που... χθες το βράδυ έβριζαν το ΣΥΡΙΖΑ ή τον Τσίπρα προσωπικά, σήμερα να ορκίζονται Υφυπουργοί. Ή ότι στελέχη των ΑΝΕΛ που σκοτώνονταν για τη Μακεδονία σήμερα να προσπαθούν να μείνουν στην κυβέρνηση. Ο ίδιος μίλησε για φαινόμενα της πολιτικής ζωής που είναι εκφυλιστικά και γι’ αυτό είπε και στον πρωθυπουργό ότι. ό,τι γίνεται. πρέπει να γίνεται σε υψηλό επίπεδο, όπως έκανε παλιά ο Παπανδρέου.

Όσο γιατί κάποιοι εγκαταλείπουν το κόμμα, είπε χαρακτηριστικά ότι εδώ εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ άνθρωποι που έκανε ο Καμμένος Υπουργούς. «Πάντα υπάρχον άνθρωποι πρόθυμοι για μία καρέκλα να εγκαταλείψουν ένα χώρο. Το θέμα είναι τους δέχεται ο άλλος χώρος;», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το επικείμενο συνέδριο είπε ότι περιμένει πολλά αλλά εκείνο που θέλει να δει είναι η ανασύνταξη ενός δημοκρατικού ευρωπαϊκού κόμματος. Σχετικά με το αν το κόμμα το κατέλθει στις εκλογές ως ΠΑΣΟΚ επειδή υπάρχουν φωνές που το ζητούν, όπως είπε αυτό θα το αποφασίσει το Συνέδριο.

Σχετικά με τα ποσοστά που περιμένουν στις εκλογές, είπε ότι εάν το ΚΙΝΑΛ είναι πειστικό στην επικοινωνία του με τον κόσμο κατά την προεκλογική περίοδο με τον κόσμο θα πάρει τα ποσοστά που διεκδικεί και ο ίδιος προσωπικά ελπίζει αυτό να επιτευχθεί.

Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, επειδή αυτό που υποσχέθηκε το 2009 ήταν δύο πράγματα για τη Δωδεκάνησο. Το ένα παραμένει ανοιχτό και γι’ αυτό πολιτεύεται ξανά. Συγκεκριμένα, θέλει να δει τους Δωδεκανήσιους να σταματήσουν να είναι πολίτες β’ κατηγορίας και να εκλιπαρούν για μία θέση στην ακτινοθεραπεία, όπως και το Νοσοκομείο της Ρόδου να καλεί καθηγητές κάθε εβδομάδα. Όπως είπε, αυτά αυτή η τετραετία δεν τα έδωσε και αν είναι θέματα που αφορούν τους Δωδεκανήσιους θα το δείξουν με την ψήφο τους.

Τέλος, όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι δεν ανακατεύεται αλλά όπου στηρίξει το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει και ο ίδιος, δίχως να βρεθεί σε αντιδικία με τους ανθρώπους.
Όπως είπε, τιμά όλους τους υποψηφίους προσωπικά, ανεξαρτήτως κόμματος και δεν θέλει να θεωρηθεί ότι αντιπολιτεύεται κανέναν.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa