Ρόδος: «Σφραγίδα» επιστροφής και «μαγιά» για το μέλλον της

Χρόνος για ανατροπές προφανώς και υπάρχει, αλλά ποιος αλήθεια θα στοιχημάτιζε έστω και… ένα λεπτό του ευρώ υπέρ της πιθανότητας η Ρόδος να μην αναδειχθεί πρωταθλήτρια;   Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα από το ξεκίνημα της σεζόν, δύσκολα θα το έκανε κάποιος τολμηρός ακόμα και στα τέλη του πρώτου γύρου, που οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες και τα ντέρμπι μπροστά. Από προχθές και το εντυπωσιακό 0-6 των «ελαφιών» επί του Ηρακλή στα Μαριτσά, τα όποια «μήπως» και «αν» εξαφανίστηκαν μια για πάντα.  

 Η Ρόδος μετράει αντίστροφα για να «σφραγίσει» και μαθηματικά την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες, με τον προπονητή της, Σάκη Δέδε, να θέτει από εδώ και στο εξής δύο νέους και άρρηκτα συνδεδεμένους μεταξύ τους, στόχους.  Όσο τον ενδιαφέρει, για λόγους πρεστίζ και σεβασμού προς το πρωτάθλημα, η ομάδα του να μην επαναπαυτεί στο υπέρ της «συν έντεκα» και να συνεχίσει να παίζει με το πόδι πατημένο στο «γκάζι», αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, άλλο τόσο τον ενδιαφέρει να συνεχίσει να εξελίσσει τη συνοχή της και να τελειοποιεί τις λεπτομέρειες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν στη Γ’   Εθνική.  

Πολύ πιο ουσιαστικά και στοχευμένα θα αρχίσουν να ασχολούνται οι άνθρωποι του συλλόγου με τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, για την οποία μόχθησαν από το περασμένο καλοκαίρι, μόλις αυτή διασφαλιστεί και δια των αριθμών.  Το ποιες θα είναι οι αποφάσεις είναι παρακινδυνευμένο να προεξοφληθεί, ωστόσο η διάθεση να παραμείνει ο  κορμός και να ενισχυθεί με λίγες ποιοτικές προσθήκες, δείχνει να υπάρχει, στο πλαίσιο μίας φιλοσοφίας που θέλει την ομάδα να φροντίζει φέτος για τη σταθερότητα των θεμελίων της και να χτίζει πάνω σ’ αυτά βήμα προς βήμα. 
                                             
Τα κεφάλια μέσα, αλλά από… αύριο  
   Ίσως για πρώτη φορά από τη μέρα που ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα, ο Σάκης Δέδες επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του να… χαρούν και να χαλαρώσουν. 
 Ο έμπειρος τεχνικός συνεχάρη θερμά τους αθλητές του όχι μόνο για τη νίκη τους στα Μαριτσά, αλλά και για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλουν από το περασμένο καλοκαίρι και τους διαμήνυσε πως το παιχνίδι που ακολουθεί, το εντός έδρας με την Κατταβιά, μπορούν να αρχίσουν να το σκέφτονται από αύριο. 

Η Δευτέρα ήταν ούτως ή άλλως μέρα αποθεραπείας γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν στα Μαριτσά (οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονκά), ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί ρεπό.    
Ένα επιπρόσθετο κέρδος για την ομάδα είναι πως από τον πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Μαριτσών βγήκε αλώβητη, συνεπώς την προετοιμασία της για το ματς του προσεχούς Σαββάτου θα την ξεκινήσει πλήρης. 
                                                    
Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον κόσμο 
  «Μέλι» έσταζαν οι παράγοντες της διοίκησης, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και οι ποδοσφαιριστές για την παρουσία των φίλων της Ρόδου στο ντέρμπι της Κυριακής.  Οι οπαδοί των «ελαφιών» δημιούργησαν μία ζεστή εξέδρα, στήριξαν με θέρμη την αγαπημένη τους ομάδα και με τον τρόπο τους, της υποσχέθηκαν πως όχι μόνο θα παραμείνουν στο πλευρό της, αλλά και θα συνεχίσουν να πυκνώνουν την παρουσία τους στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου.