Μ. Πατρός: «Εδώ και δυο χρόνια μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να μου κάνει το βίο αβίωτο για να παραιτηθώ»

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μια ημέρα νωρίτερα τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της Χάλκης, εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Πατρός.

Πιο συγκεκριμένα στην μακροσκελή απάντησή του προς τους κ. Ασκληπιό Μαρκάκη,  Βασίλειο Χατζημιχαήλ, Λιβάνιο Ροδίτη και Βασίλειο Χ. Χειμωνέττο, αναφέρει τα εξής:

Λέει ένα ρητό ότι «η σιωπή είναι χρυσός». Άλλοι όμως, δυστυχώς   εκλαμβάνουν τη σιωπή ως αδυναμία. Λέει όμως και ένα άλλο ρητό, «εκεί που μας χρωστούσανε  μας πήραν και το βόδι».

 Επειδή τιμώ και θα τιμώ την θέση που κατέχω εδώ και οκτώ (8) χρόνια, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις σκοπιμότητες, τις μεθοδεύσεις, τις τακτικές ορισμένων ανθρώπων, διότι υπάρχει  σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά τη νοοτροπία και τις δημοκρατικές αντιλήψεις ορισμένων. Η Χάλκη πρέπει να φτάσει στις εκλογές με ηρεμία, σύνεση και προπάντων ψυχραιμία.

 Γι αυτή την όμορφη  παρέα λοιπόν των εκλεκτών, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, που λοιδορεί,  συκοφαντεί, ξυπνά και κοιμάται με τον ΕΦΙΑΛΤΗ του Δημάρχου, επειδή δεν τους έκανα και  κάνω  προφανώς τα χατίρια τους.

 Εγώ  αυτό που μπορώ  να κάνω  είναι να τους αφήσω να βράζουν μέσα στο καζάνι που οι ίδιοι μπήκαν. 

Δεν εκφοβίζομαι από κανέναν! Ούτε από εκείνους που βρίζουν και απειλούν χυδαία εδώ και δυο (2) χρόνια. Είναι αυτοί που φωνασκούσαν να παραιτηθώ, είναι αυτοί που μου έχουν κάνει δεκάδες  καταγγελίες.

 Όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσουν θα καταλήξει στο κενό.

Το έργο αυτό, το έχω ξαναδεί. Με τους ίδιους  πρωταγωνιστές, σε πολλές, κάκιστες εκδόσεις. Το αποτέλεσμα εγώ  το γνωρίζω. Οι ίδιοι δε το ξέρουν ακόμα.

Εάν οι υπηρεσίες λάμβαναν υπόψη τους τις έγγραφες και προφορικές καταγγελίες του Δημάρχου, δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα σε αυτού του είδους τα φαινόμενα και τις φασιστικές νοοτροπίες, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες.

Εδώ και δυο χρόνια έχω τραβήξει τα πάντα, από μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισαν να μου κάνουν το βίο αβίωτο, πιστεύοντας ότι θα παραιτηθώ, (αυτό τους εξυπηρετούσε άλλωστε) θεωρώντας ότι είναι το τσιφλίκι τους.

Αυτοί οι άνθρωποι, που κάποτε ήταν μαζί μου, αποφάσισαν να στηρίξουν στις εκλογές του Μαΐου τον ξάδελφο του κυρίου Προέδρου και είναι αναφαίρετο δικαίωμα  τους άλλωστε.

 Ο κύριος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε, πριν ορίσει Δημοτικό Συμβούλιο, να ρώτα και τον Δήμαρχο, για την ημερομηνία, την ώρα κ.α., κάτι  που εδώ και δυο χρόνια, δεν έκανε ποτέ, έχοντας τη στάση «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Για ρωτήστε κύριε Πρόεδρε σε ποιο Δήμο, ο Δήμαρχος ενημερώνεται για την συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω email (;). ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ και έχετε και το απύθμενο θράσος να ζητάτε και τα ρέστα.

Ο κύριος Πρόεδρος, καλό θα ήταν όταν ο Δήμαρχος του ζήτα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να του τις δίνει και όχι να έχουν περάσει πέντε μήνες χωρίς  να του έχει δώσει τίποτε.

Ο κύριος Πρόεδρος, θα ήταν σωστό και νόμιμο να αναρτά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Διαύγεια και όχι να έχουν παρθεί εδώ και ένα χρόνο και να μην έχουν αναρτηθεί.

Ο Δήμαρχος δεν δυσχεραίνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, δυσχεραίνει τα ένστικτα ορισμένων να βρίζουν τον Δήμαρχο στο Δ.Σ. και ο Πρόεδρος να κωφεύει.

Στα Δημοτικά Συμβούλια βρίσκετε πάντοτε ο Αντιδήμαρχος ο οποίος αντικαθιστά τον Δήμαρχο, δεν το γνωρίζετε;

Αν όντως την επόμενη φορά θέλετε επιστολή μου θα την έχετε.

Υπάρχουν ακόμα αιτήματα δημοτικών συμβούλων που έχουν ζητήσει πρακτικά και δεν τους έχουν δοθεί.

Αν ρωτούσαν τον αρχηγό της παράταξης τους, θα τους ενημέρωνε ότι έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που θέτουν. Ο αρχηγός τους, μου έχει στείλει δυο επιστολές και ένα εξώδικο, δεν το γνωρίζουν άραγε (;), το γνωρίζουν.

Δεν έχετε την ικανότητα και δυνατότητα να γράψετε μια επιστολή και μπαίνετε στη διαδικασία να αντιγράψετε αποσπάσματα από τις επιστολές και το εξώδικο που μου έστειλε ο αρχηγό σας. Αυτοί είστε.

Κύριοι αυτό-εξευτελίζεστε. Οι ΕΜΜΟΝΕΣ σας απέναντι στο Δήμαρχο και οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ  σας είναι κακοί σύμβουλοι, χρήζουν αντιμετώπισης, για την δική σας ψυχική ηρεμία, κάτι που εγώ δεν έχω τις δυνατότητες να σας προσφέρω, λυπάμαι για αυτό.

Σε ότι αφορά τις μεταδημοτεύσεις, γιατί για αυτό πρόκειται, σας ενημερώνουμε, όχι μόνο εσάς αλλά και όλο τον κόσμο ότι, όλο αυτό το χρονικό  διάστημα, έχουμε δεχτεί πάνω από εβδομήντα (70) αιτήματα πολιτών για μεταδημότευση στον Δήμο της Χάλκης. Οι νόμιμες μεταδημοτεύσεις που ήταν να γίνουν, έγιναν εδώ και αρκετό καιρό, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής τους στο Δημοτολόγιο (αυτό άλλωστε είναι αυταπόδεικτο διότι το σύστημα δείχνει ημέρα και ώρα εγγραφής) και έχουν περάσει  στην αναθεώρηση (απομένει η τελευταία αναθεώρηση  τέλος Φεβρουαρίου), και θα έχουν τη δυνατότητα τα πρόσωπα αυτά να πράξουν το εκλογικό τους καθήκον και δικαίωμα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019, γιατί λοιπόν ανησυχείτε, ο υποστελλόμενος Δήμος Χάλκης έπραξε και πράττει το καθήκον και την υποχρέωση του.

Οι αιτήσεις  που δεν  είχαν τις προϋποθέσεις νομιμότητας έχουν σαφώς απορριφθεί.  

Γιατί δεν ρωτούσαν τον Δήμαρχο να τους απαντήσει, είναι συνηθισμένοι όμως να χτυπούν ανοικτές πόρτες.

Γιατί ο αγαπητός κύριος Πρόεδρος σε αίτημα  τεσσάρων Δημοτικών Συμβούλων, προς τον Δήμαρχο με κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν το έφερε θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. αλλά τώρα το δημοσιοποιεί; Θέμα εντυπώσεων βλέπετε.

Δεν γνωρίζουν οι αγαπητοί συνάδελφοι ότι υπάλληλος του Δήμου σε ημερομηνίες που το γραφείο Διοικητικών υπηρεσιών ήταν κλειστό,  όπως 27 & 31 Δεκεμβρίου παρενέβη στο σύστημα και χωρίς να έχει καμία εντολή ή εξουσιοδότηση από κανέναν, πέρασε παράνομες μεταδημοτεύσεις, (μεταδημοτεύσεις Ευρωπαίων Πολιτών, που ούτε διαμένουν στη Χάλκη αλλά ούτε κατοικούν πουθενά στην ελληνική επικράτεια) δεν νομίζω να μην το γνωρίζουν, διότι, τυγχάνει να είναι συγγενικό πρόσωπο των δυο από τους καταγγέλλοντες.

Μάλιστα για αυτή του την πράξη έχει τιμωρηθεί από τον Δήμαρχο.

Σε ότι αφορά την υπο-στελέχωση που αναφέρονται, δεν γνωρίζουν ότι μια υπάλληλος παραιτήθηκε και έφυγε, η άλλη υπάλληλος για πολύ σοβαρό προσωπικό θέμα πήρε άδεια άνευ αποδοχών, η τρίτη υπάλληλος σαφώς είναι με μειωμένο ωράριο. Γιατί δεν λέγατε στην υπάλληλο να μην παραιτηθεί, γιατί δεν είπατε στην άλλη να μην πάρει την άδεια για πολύ σοβαρούς προσωπικούς της λόγους, γιατί δεν είπατε στην τρίτη να μην κάνει παιδί, έτσι διαχειρίζεστε εσείς το προσωπικό του Δήμου, κατά τα άλλα όμως, θέλετε και την ψήφο τους.

 Δεν γνωρίζουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν στο Δήμο  Χάλκης δυο νέοι υπάλληλοι.  Όχι, δεν τους ενδιαφέρουν αυτά, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο ο Δήμαρχος, αυτές τους οι εμμονές.

Ο Δήμαρχος που έδωσε την κανονική άδεια στον υπάλληλο του Δήμου μέσα στον Δεκέμβριο, (γαμπρός του ενός  από τους καταγγέλλοντες ) γιατί μαζί με έμενα καλύψαμε την λειτουργία της αφαλάτωσης και των δεξαμενών, όλη την σεζόν  που πέρασε για να έχετε εσείς νερό και όλος ο κόσμος, όταν εσείς οικονομούσατε και άλλοι κάνατε τα ωραία μπανάκια σας, ο Δήμαρχος ξημερωνόταν στην αφαλάτωση, όταν εσείς φύγατε από το νησί τον Δεκέμβριο, για να πάτε εκεί που πήγατε, ο Δήμαρχος δεν άφησε το νησί χωρίς νερό, αλλά έτρεχα κάθε μέρα στην αφαλάτωση και στις δεξαμενές, άλλα ούτε θα μπορούσε να στερήσει την αδεία από έναν άνθρωπο, που όλη την σεζόν έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Αυτά βέβαια για εσάς είναι ψιλά γράμματα, ο εαυτούλης σας και μόνο. Ξεχνάτε άλλωστε πόσες φορές από εσάς, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο μου ζητήθηκε επανειλημμένα να προβώ στην απόλυση προσωπικού

Οι μετρήσεις των  υδρομετρητών δεν έγιναν αυτό το τετράμηνο, ξεχνώντας επιδεκτικά ότι ο αρμόδιος υπάλληλος (υδραυλικός πρώτος ξάδελφος του κυρίου Προέδρου απουσιάζει με άδεια ανατροφής τέκνου εδώ και οκτώ μήνες και οι προηγούμενες καταμετρήσεις έγιναν από τον υπάλληλο που ο Δήμαρχος έδωσε άδεια, θα μπορούσα άλλωστε, να επικαλεσθώ ότι δεν έχω υπάλληλο και να μην γίνει καμιά καταμέτρηση όλους αυτούς τους μήνες), ξεχνώντας βέβαια ποιος καθιέρωσε  αυτό το καθεστώς. Αυτός ο Δήμαρχος το καθιέρωσε είτε σας αρέσει είτε όχι, (μέσα στα επτά χρόνια που υπάρχει αυτό το σύστημα μια (1) φορά δεν μετρήθηκαν οι υδρομετρητές και το κάνετε θέμα, αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ) συγγνώμη που δεν μπόρεσα να πάω να κάνω και την μέτρηση των υδρομετρητών, έχω κάνει άλλωστε τόσες άλλες εργασίες για τον Δήμο, το γνωρίζουν  και το αναγνωρίζουν και Χαλκίτες και ξένοι. Όταν εσείς με προτρέπατε να μην κάνω και να μην ασχολούμαι με τίποτα, δυστυχώς  βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα.

Τον Δήμο, εσείς κύριοι προσπαθήσατε, εδώ και δυο χρόνια, να τον βάλετε σε τάση διάλυσης, με τις τακτικές και τα παιδιαρίσματα σας, απαξιώνοντας κάθε έννοια, όταν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο ο ξάδελφος σας κύριε Πρόεδρε και υποψήφιος Δήμαρχος παρενέβαινε σε κάθε θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου με αγορεύσεις, κάτω από την ανοχή σας, παρά τις παρατηρήσεις μου, αυτό φαίνετε άλλωστε και από τα πρακτικά που είχατε το θράσος και να τα γράφετε, όταν συγγενικό σας πρόσωπο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μάλιστα παρουσία στελέχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απείλησε ότι θα φέρει την καραμπίνα και θα μας καθαρίσει όλους, και δεν παίρνατε θέση, κάνατε το Δημοτικό Συμβούλιο παιδική χαρά και ζητάτε τώρα τι (;).

Θέλατε  να μην γίνει τίποτα και το χρεωθεί θετικά ο Δήμαρχος, ο Δήμαρχος δεν παίρνει τίποτα μαζί του, ότι γίνεται και ότι έγινε από τον κάθε Δήμαρχο στο νησί έμεινε άλλα δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για το νησί, όχι για μένα, μέχρι να αποχωρήσω 31 Αυγούστου 2019, αφού δεν καρποφόρησε η μανιώδης και λυσσαλέα προσπάθεια σας να παραιτηθώ, θα γίνονται πράγματα, θα τα βλέπετε και θα σκάτε.

Ο κόσμος καταλαβαίνει, δεν είναι βλάκας, δυστυχώς στις μικρές κοινωνίες δεν γνωριζόμαστε απλά, παραγνωριζόμαστε.

Έχω πραγματικά φθαρθεί και κουραστεί από αυτούς τους  ανθρώπους. Ευτυχώς, δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος, να γλυτώσω.  Δεν προστατεύτηκα από καμία υπηρεσία και αυτό δυστυχώς είναι το παράπονο ενός ανθρώπου που έχει και την ιδιότητα του Δημάρχου. Αφέθηκε ένα άτομο να είναι χαλίφης στη θέση του Χαλίφη χωρίς κανείς να τον βάλει στη θέση του, όπως και οι υπόλοιποι που τον ακολουθούν.

Υ.Γ. Κύριοι μην φοβάστε, δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος ΧΑΛΚΗΣ.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.